avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului la cuplurile necăsătorite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului la cuplurile necăsătorite

Buna ziua! Am o fetița de 4 luni. Nu sunt căsătorită cu tatăl copilului. Locuim in casa părinților lui unde condițiile sunt medii, tatăl este in CCC, am ajuns amundoi la decizia asta deoarce el câștiga mai bine decât mine eu având salariul mai mic.Copilul este recunoscut de tata. Relatia noastră a început sa nu mai meargă iar in urma discuțiilor mă amenință ca îmi va lua copilul. In momentul aceste as putea locui la mama mea, casa care o voi mosteni, condițiile sunt medii. Ce șanse are tatăl sa obțină custodia permanent a copilului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Iuliana 244, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 21:13, 17 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca se va ajunge in instanta se va stabili, on prportie de 90% exercitarea autoritatii parintesti in comun si domiciliul minorului la mama.
Nu are șanse, formulați acțiune având ca obiect autoritatea părintească exercitată în comun, stabilirea locuinței minorului la domiciliul mamei, aprbarea unui program de vizită în favoarea tatălui și, cel mai important, stabilirea pensiei de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si proces custodie copil minor cerasela1 cerasela1 Buna ziua, Intentionez sa divortez de sotul meu cu care am un copil minor (fetita de 4 ani). La momentul actual locuiesc cu el in casa parintilor lui. Nu am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Tatal cere custodia malisa malisa Buna ziua Va scriu pentru a vedea parerea celorlati.. Am ancheiat divortul cu o decizie definitiva si irevocabila, am obtinut custodia copilului, dupa 8 ... (vezi toată discuția)