avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare imobil in defavoarea descendentilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare imobil in defavoarea descendentilor

Buna ziua.Noi,cei doi fii ai defunctului tata care a divortat de mama noastra cu ani in urma,vrem sa ne cerem drepturile de mostenitori chiar daca am aflat ca a decedat acum 4 ani.Gurile rele spun ca ar fi cedat imobilul prin vanzare-cumparare unei persoane de care habar nu avem.Mentionez ca distanta de 600 km unii de altii deasemeni a contribuit la racirea relatiilor.Va intreb ce demersuri ar trebui facute in acest sens,si daca Noul Cod Civil prin Art.978 vine in sprijinul nostru.Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Mergeti le noii proprietari sau cine locuieste acolo, sa va arate daca au cumparat, act vanzare-cumparare,daca detin acest act,clar ca nu aveti ce sa mai faceti,daca nu vor sa va arate,situatia e roz,inseamna ca nu au acest document. Mentionez ca nu exista o obligatie ca parintii sa lase mostenire la copii, au voie sa vanda tot.
O seara buna.

Hopa ! hopa!, valabil pentru noi toti:-cand intervine obligatia parintilor sau a copiilor, chiar nu cred ca se mai poate convetui impreuna.Nimeni nu face din obligatie,daca nu exista dragoste,intelegere,de ce cautam legi? sa ce? Foarte urat.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce drept sa se duca la noii proprietary sa le ceara contract de v/c ?

Adica daca eu locuiesc cu fiica mea majora si salariata si vreau sa vand apartamentul facut /mostenit de mine trebuie sa-i cer acordul ei ? Mi se pare usor deplasat daca nu cumva mai mult...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
freeanifer, utilizator
Problema care se poate ridica: prin decesul mamei, tatăl a devenit unic proprietar? Putea să vândă apartamentul fără acordul copiilor?
Buna ziua,spune-ti va rog,ce demersuri ar trebui sa fac pas cu pas,si daca este cazul sa imi iau un avocat ,unde in orasul unde locuiesc sau in orasul unde a decedat tatal meu?multumesc.
Justificat de existenţa mai multor amănunte specifice situaţiei prezentate, pe forum poţi primi diverse "păreri" mai mult sau mai puţin profesioniste.Şi în instanţă se poate judeca diferit, dară-mi-te pe forum.De aceea consider ca este necesar să consultaţi un avocat, care vă va oferi toate datele de care aveţi nevoie.Sigur dvs. trebuie să prezentaţi toată povestea nu aşa ca pe forum...De ex. dacă este vorba de succesiune, acţiunea se întâmplă funcţie de ultimul domiciliu al persoanei decedate, adică la notariatul sau judecătoria la care este arondată localitatea de ultim domiciliu. Cum problemele ridicate sunt diverse vă recomand să vorbiţi cu un avocat, de oriunde ar fi el.

Alte discuții în legătură

Succesiune miaaleja miaaleja buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune papiotta papiotta Buna seara Mama a decedat in luna iunie. In 1993, dupa decesul sotului(al doilea), s-a dezbatut succesiunea la care au participat mama si cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)