avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare imobil in defavoarea descendentilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare imobil in defavoarea descendentilor

Buna ziua.Noi,cei doi fii ai defunctului tata care a divortat de mama noastra cu ani in urma,vrem sa ne cerem drepturile de mostenitori chiar daca am aflat ca a decedat acum 4 ani.Gurile rele spun ca ar fi cedat imobilul prin vanzare-cumparare unei persoane de care habar nu avem.Mentionez ca distanta de 600 km unii de altii deasemeni a contribuit la racirea relatiilor.Va intreb ce demersuri ar trebui facute in acest sens,si daca Noul Cod Civil prin Art.978 vine in sprijinul nostru.Va multumesc anticipat.
In calitate de fiu aveti dreptul sa solicitati duplicat de pe certificatul de deces de la starea civila -Primaria din localitatea unde a decedat , cu care veti solicita relatii de la Directia taxe si impozite locale unde veti afla cu ce imobile figura autorul dvs. la data decesului ; de la cartea funciara solicitati extras de informare cu privire la un anumit imobil caruia ii stiti adresa ; de la Camera notarilor publici solicitati informatii cu privire la deschiderea succesiunii, daca s-a efectuat si la ce notar , eventual copie de pe certificatul de mostenitor.
Nimeni nu este obligat sa lase mostenire. Daca totusi sunt bunuri in masa succesorala si exista si alti mostenitori puteti dezbate succesiunea pe cale amiabila la notar . Vi se poate invoca faptul ca nu ati acceptta succesiunea in teremnul de 1 an insa puteti solicita repunerea in termen intrucat nu ati avut cunostinta ( 1 an de la data cand ati aflat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune miaaleja miaaleja buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune papiotta papiotta Buna seara Mama a decedat in luna iunie. In 1993, dupa decesul sotului(al doilea), s-a dezbatut succesiunea la care au participat mama si cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)