avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Studiere dosar achizitie publica la autoritatea ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Studiere dosar achizitie publica la autoritatea contractanta

Buna ziua,

Avand in vedere ca legislatia privind achizitiile publice s-a modificat, va rog sa-mi spuneti daca se poate studia documentatia la autoritatea contractanta...am citit undeva si nu mai stiu unde...#-o.

Cand trebuie sa gasesti...nu mai gasesti!

Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alventani , utilizator 16:51, 13 Octombrie 2016
Vedeți Art. 217 din Legea 98/2016.
[Art. 217.
(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a întocmi dosarul achiziţiei publice pentru fiecare contract de achiziţie publică/acord-cadru încheiat, respectiv pentru fiecare sistem dinamic de achiziţii lansat.

(2) Dosarul achiziţiei publice se păstrează de către autoritatea contractantă atât timp cât contractul de achiziţie publică/acordul-cadru produce efecte juridice, dar nu mai puţin de 5 ani de la data încetării contractului respectiv.

(3) În cazul anulării procedurii de atribuire, dosarul se păstrează cel puţin 5 ani de la data anulării respectivei proceduri.

(4) Ulterior finalizării procedurii de atribuire, dosarul achiziţiei publice are caracter de document public.

(5) Accesul persoanelor la dosarul achiziţiei publice potrivit alin. (4) se realizează cu respectarea termenelor şi procedurilor prevăzute de reglementările legale privind liberul acces la informaţiile de interes public şi nu poate fi restricţionat decât în măsura în care aceste informaţii sunt confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală, potrivit legii.
Derogări (1), Jurisprudență (57)

(6) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), după comunicarea rezultatului procedurii de atribuire, autoritatea contractantă este obligată să permită, la cerere, într-un termen care nu poate depăşi o zi lucrătoare de la data primirii cererii, accesul neîngrădit al oricărui ofertant/candidat la raportul procedurii de atribuire, precum şi la informaţiile din cadrul documentelor de calificare, propunerilor tehnice şi/sau financiare care nu au fost declarate de către ofertanţi ca fiind confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală.
Jurisprudență (57)

(7) Conţinutul dosarului achiziţiei publice se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate verifica de catre un ofertant dosarul licitatiei la care a participat si care a fost castigat de o alta societate ? lauraluro lauraluro Buna ziua Ati putea sa imi spuneti o baza legala care sa imi permita sa cer unei autoritati contractante (de exemplu unei primarii ) sa imi arate contractul ... (vezi toată discuția)
Dosarul de licitatie publica este public? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema privind dosarul de licitatie publica. Acum cateva zile am organizat o licitatie publica privind ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice dana_ludmila dana_ludmila Unul dintre ofertanti , perdant in cadrul procedurii, solicita sa i se aduca la cunostinta oferta tehnica a altui ofertant, respectiv oferta ofertantului ... (vezi toată discuția)