avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumutul de bani fara acte contra promisiune de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumutul de bani fara acte contra promisiune de vanzare locuinta

Locuiesc in casa unui individ cu care nu sunt casatorita dar cu care am trait o perioada. Avand incredere in el,, acesta mi-a cerut suma de 15000 euro pe care i-am dat-o fara acte, promitandu-mi ca-mi va vinde jumatate din casa pe care o detine cu titlu de proprietate, avand certificat de mostenitor in cota de 1/2 , cealalta cota de 1/2 apartinand mamei lui. La data la care au facut succesiunea, tot eu le-am platit si actele la notar, cu totul vreo 2500 lei, in anul 2014. Certandu-ma cu acesta, am vrut sa plec insa nu mai am bani sa-mi cumpar o casa iar el spune ca nu mai are banii pentru ca i-a dat fiicei lui din prima casatoie pentru ca aceasta avea nevoie de bani. Eu nu mai imi permit imprumuturi sa platesc notarul, pentru a-l forta sa-mi vinda jumatatea din casa pe care o detine iar el de asemenea, este pensionar si are si popriri de la banci pe pensie. Va rog din suflet sa ma invatati ce sa fac sa-mi recuperez banii sau sa-l fortez prin intermediul instantei sa-mi dea partea din casa pe care mi-a promis-o.si in care vreau sa locuiesc impreuna cu fiul meu. O prietena mi-a spus ca a patit asemenea si l-a actionat in instanta si asa a reusit sa-l for teze sa-i vanda imobilul promis. Nici nu mai stiu cum sa procedez pentru ca nu mai am bani sa-mi cumpar o alta casa. Tot in acest apartament, eu am facut investitii foarte mari (gresie, faianta, parchet, termopane, usi, mobila, tot, doar eu....). Va rog mult, un sfat !
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
aurelia1963, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia1963 , utilizator 14:46, 17 Octombrie 2016
Nu prea il puteti forta sa va vanda daca nu vrea, promisiunea de vanzare trebuia s-o faca prin act autentic.
Daca puteti dovedi ca ati dat banii astia si ati si investit in casa, ii puteti cere banii in instanta si il executati silit pe cota lui de casa. Totul e ca dreptul dvs sa nu fie prescris. Mergeti la un avocat
Singura solutie ar fi sa-l actionati in instanta daca,puteti dovedi cu mijloace de proba(martori,inscrisuri,eventual interogatoriul paratului) sumele platite si cu expertiza ptr.lucrarile de remediere,reparatii.etc.Analizati si posibilitatea de a va consulta cu un avocat,este dificil sa va descurcati singura.
Doar prin proces puteti dovedi cele sustinute daca nu rezolvati amiabil.

Procesul este insa cu multa bataie de cap si trebuie sa stiti cum sa va judecati pentru ca daca nu stiti veti pierde procesul foarte probabil.

Si cu avocat angajat procesul este greu de castigat si depinde de multe lucruri.
Multumesc mult pentru raspuns ! sper sa mearga la notar .... altfel va trebui sa aleg instanta si cred ca va fi dificil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligație vânzare imobil la divorț alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am împreună cu soția mea o casă, amândoi având cote egale de 1/2. În cazul unui divorț (dacă eu plec din casă și ea rămâne), pentru a-mi recupera ... (vezi toată discuția)
Astept un sfat tsd tsd In urma cu 6 ani mi am pierdut ambii parinti intr-un accident de masina,de atunci locuiesc impreuna cu fratele meu.Acum eu as vrea sa impartim(vindem) bunurile ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu probleme salmirox salmirox In urma unui proces de partaj s-a stabilit ca partile s-au inteles sa vanda apartamentul si sa imparta banii in mod egal. Procesul a fost deschis de sot ... (vezi toată discuția)