avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sfaturi privind documentele ce asigura incasarea 100%
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sfaturi privind documentele ce asigura incasarea 100%

Buna ziua!
Doresc sa infinentez o firma in domeniul comertului si in mediul actual de afaceri este foarte probabil sa te "tepuiasca" cineva in conditiile in care nu se lucreaza numai cu numerar. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi privid documentele si instrumentele de plata necesare pentru a fi sigur de incasarea sau recuperarea contravalorii produselor. Ce se intampla daca avalistul sau girantul nu au bunuri proprii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:52, 27 August 2009
Iata doar cateva instrumente:
incasso documentar, scrisoare de garantie bancara, bilet la ordin avalizat, factoring, polita de asigurare pentru riscul de neplata; este foarte utila si o echipa de recuperatori "pe cale amiabila" :))

Succes!
Multumesc pt enumerare! As dori sa stiu si care este cel mai indicat dpdv al sigurantei? Si in cazul BO avalizat daca nici firma si nici avalistul nu au bunuri?
Ar putea avea un depozit in banca pentru colateralizare.
Acum un IMM poate obtine credit gata garantat (nu vreau sa fac reclama vreunei banci...).
Un capital de lucru ar trebui sa aiba orice comerciant care doreste sa intre in business. E greu sa te misti doar cu "credit furnizor", dar nu e imposibil. ;)
La ce valoare s-ar ridica o polita de asigurare pentru riscul de neplata? Ce conditii impune compania de asigurari comerciantului cu privire la clienti(se asigura marfa vanduta catre orice client sau sunt anumite conditii)?
Va pot raspunde doar generic, urmand ca Dvs. sa va interesati la diferite societati de asigurare care practica acest tip de acoperire:
-fata de banci, care solicita minimum 100% garantii (de regula peste 120% ipoteci, gajuri, giranti, asigurare de accidente/de viata), societatile de asigurare pot emite polita si fara garantii sau cu un nivel mai mic de garantare (pana la 70% din risc);
- costul variaza, dar in mod firesc il depaseste pe cel al unei scrisori de garantie bancara, adica poate fi 3-5% fata de 2-3% (totul e foarte relativ dar am vrut sa va dau un ordin de marime). Costul garantarii creditului pt IMM=1% pe an. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de garantie bancara - credit letter bvr bvr Buna ziua! Imi puteti indica, va rog, text de lege pentru regimul scrisorilor de garantie bancara? Avem un client extern care doreste sa utilizeze acest ... (vezi toată discuția)
Instrument garantie: cec sau bo avalizat ike ike Buna Desfasor activitati de comert si as vrea sa stiu ce instrument imi este mai folositor (CEC sau BO avalizat) pt recuperarea eventualelor creante de la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)