avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata dividende

Buna ziua! La un Srl care nu are deschis cont la banca, cum pot plati dividendele la o singura persoana , care este si administratorul firmei in valoare de 35000 lei, avand in vedere ca numai 10000 se poate plati cash, restul prin banca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:54, 11 Octombrie 2016
Deschideti cont pe firma, faceti plata si apoi, in aceeasi luna inchideti si contul. Asta daca vreti sa platiti totul intr-o luna. Alfel platiti cate putin in fiecare luna si va incadrati in plafon.
Inteleg ca este vorba de o SRL cu asociat unic care este si administrator.

Puteti intocmi mai multe hotarari ale asociatului la date diferite astfel incat fiecare sa nu depaseasca 10.000 lei net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Plafon numerar la plata dividende vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Am si eu doua intrebari: 1. Din cate am citit in articolele dvs. din casa se pot plati cash dividende in valoare maxima de 10000 de lei pe zi de ... (vezi toată discuția)
Plafon plata dividende cristinasova cristinasova Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata dividendelor la o societate care are banii in casa, suma depaseste 20000 lei este obligatoriu depunerea ... (vezi toată discuția)