avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua
sunt fiu unic si dupa moartea parintilor mei am mostenit o casa la tara,dar dupa moartea bunicilor, fratii tatatui meu au renuntat la pretentii,mai putin unul care a fost plecat din tara si despre care nu am mai stiut nimic pana acum un an cand am aflat ca a murit.Toate taxele au fost si sunt platite de mine si parintii mei in toti acesti ani.Acum as vrea sa limpezesc lucrurile dar nu stiu cum,in sensul ca as vrea sa stiu ce pot face pt a deveni unic proprietar al acelei case.Daca ma puteti ajuta cu un sfat ,va MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: meri_tt , utilizator 08:20, 12 Octombrie 2016
Daca fratele tatalui are mostenitori, sotie si copii, nu puteti deveni proprietar unic decat in cazul in care acestia va doneaza sau vand cota lor. In cazul in care nu exista mostenitori trebuie deschisa succesiune dupa unchi la care sa participe toti cei care au drept.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune proprietate la tara; mai multi frati ContSters52778 ContSters52778 Bun gasit! Intrebarile mele sunt legate de o mostenire din mediul rural. Situatia este urmatoarea: In urma decesului bunicului, acum aprox 10 ani, a fost ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare? maggia87 maggia87 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 22 de ani. Am si eu o nelamurire in privinta unei case a bunicilor mei. Bunicii mei au 3 copii. Din pacate bunicul a ... (vezi toată discuția)