avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Serviciu de interventie si mentenanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Serviciu de interventie si mentenanta

Sunt fochist la o institutie de stat si pt ca aceasta nu si-a gasit inca o firma care sa faca mentenanta la centralele de bloc a 8 ANL s-a hotarat ca eu , pt o perioada de aproximativ o luna , dupa programul meu de 8 ore sa am un serviciu de interventie si sa fiu recompensat in caz de interventie ; ora la ora.Nu mi se pare normal acest lucru si av vrea sa stiu cadrul legal al unei astfel de situatii (legi articole )

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: puiu61 , utilizator 14:28, 14 Octombrie 2016
Angajatorul se poate prevala, intr-o astfel de situatie , de urmatoarele dispozitii :

Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
......
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
......
as fi vrut un raspus la ce drepturi am , stiam ca pt serviciul de interventie din timpul meu liber am dreptul la un spor de 20% (o luna nu prea am dreptul la viata privata fiind la ori ce ora gata sa lichidez orice avarie aparuta ) si pt munca prestata in acest timp sa fiu platit dublu
Fiind vorba despre o institutie de stat , legislatia privind salarizarea este destul de complexa.

Drepturile dvs., in general, sunt cele mentionate in c.i.m., dar si in legislatia aferenta sectorului dvs de activitate.

Munca prestata dupa orele de program , nu are cum sa va fie recompensata dublu, mai ales ca vorbim despre sectorul public.
Mi se pare totusi un abuz , sa trebuiasca sa fiu (din timpul meu liber , sa nu pot parasi orasul) prezent la orice ora si sa nu pot fi recompensat pt aceasta .Ma simt ca un infractor condamnat la domiciliu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu de interventie si mentenanta puiu61 puiu61 Pe data de12.11.2016 puneam o intrebare \" Sunt fochist la o institutie de stat si pt ca aceasta nu si-a gasit inca o firma care sa faca mentenanta la ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare danny61 danny61 buna seara. am o nelamurire pe care as vrea sa va rog sa ma ajutati sa o rezolv. eu lucrez la o institutie bugetara ( scoala). sunt angajat pe un post de ... (vezi toată discuția)
Program flexibil kucsi kucsi Buna ziua ! La firma,care lucrez,recent am semnat un act aditional,in care se specifica,ca de la data de 01 a lunii urmatoare ,programul de lucru este ... (vezi toată discuția)