Sunt fochist la o institutie de stat si pt ca aceasta nu si-a gasit inca o firma care sa faca mentenanta la centralele de bloc a 8 ANL s-a hotarat ca eu , pt o perioada de aproximativ o luna , dupa programul meu de 8 ore sa am un serviciu de interventie si sa fiu recompensat in caz de interventie ; ora la ora.Nu mi se pare normal acest lucru si av vrea sa stiu cadrul legal al unei astfel de situatii (legi articole )
Angajatorul se poate prevala, intr-o astfel de situatie , de urmatoarele dispozitii :
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
......
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
......
as fi vrut un raspus la ce drepturi am , stiam ca pt serviciul de interventie din timpul meu liber am dreptul la un spor de 20% (o luna nu prea am dreptul la viata privata fiind la ori ce ora gata sa lichidez orice avarie aparuta ) si pt munca prestata in acest timp sa fiu platit dublu
Mi se pare totusi un abuz , sa trebuiasca sa fiu (din timpul meu liber , sa nu pot parasi orasul) prezent la orice ora si sa nu pot fi recompensat pt aceasta .Ma simt ca un infractor condamnat la domiciliu .
Program flexibil
kucsi
Buna ziua !
La firma,care lucrez,recent am semnat un act aditional,in care se specifica,ca de la data de 01 a lunii urmatoare ,programul de lucru este ... (vezi toată discuția)