avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Soacra mea a decedat in august 2015. Nu s-a dezbatut succesiunea. Sotul meu mai poate face o renuntare oficiala la mostenire, tinand cont ca a trecut mai mult de un an de la decesul mamei sale?
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 13:52, 13 Octombrie 2016
Nu mai poate face o declaratie de renuntarea la mostenire, insa poate fi considerat strain de succesiune prin neacceptare. Depinde ce doriti sa urmariti.
renuntarea la mostenire poate fi expresa sau una tacita...daca doreste totusi sa faca lucrurile cum se fac si sa nu incurce pe cei interesati ( alti mostenitori) sa transmita acest lucru printr-o declaratie de renuntare la mostenire. Aceasta trebuie sa fie autentificata
avocat eurolex cum sa mai faca declaratie de renuntare in foema autentica cand a trecvut termenul?!
Zau domnilor cititi cu atentie altfel veti fi banuiti ca nu cunoasteti dreptul!
Soacra mea detinea in indiviziune cu alti mostenitori teren agricol, obtinut prin mostenire de la parintii ei.Nu avea un titlu de proprietate separat, impozitul era calculat pentru intregul teren si plata se facea pentru intregul teren. Valoarea terenului nu cred ca merita bataia de cap cu iesirea din indiviziune, dezbatere succesiuni (o parte dintre mostenitorii directi, frati si surori ale soacrei, au murit). Nu doresc sa platesc impozit pentru un teren cu probleme, ba sa mai platesc si impozit pentru mostenitorii care sunt plecati din tara sau nu-i intereseaza. La primarie, daca nu se platea impozitul , soacra aparea cu datorii ca si cum ar fi detinut intregul teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

RenunȚare moȘtenire soția s-a ”trezit” cu o moștenire ... km km RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o moștenire (casă bătrânească și terenuri, multe fără valoare prin niște ”bolovănișuri”) de pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire slobodan slobodan Va prezint urmatorul caz : Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)