avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de vanzare-cumparare de case in jud. Sibiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de vanzare-cumparare de case in jud. Sibiu

mama mea de 83 de ani traieste in germania este unica proprietara a 2 case pe o curte in jud.sibiu de cetatenie romana si germana si doreste sa-si vanda casele printr-un immobilien makler .Care sant demersurile si actele necesare acestei operatiuni? Va multumesc. si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:54, 13 Octombrie 2016
Buna ziua,
Va trebui sa fie facut cadastru si intabulare pentru acele case.
va trebui sa imputerniceasca pe cineva de incredere din Romania sa semneze pentru ea si in numele ei actele de vanzare cumparare stipuland ca banii se vor vira in contul mamei dumneavoastra iar comisionul pentru agentie si mandatar (imputernicit) se achita din din pret in cuantumul stabilit de mama dumneavoastra.
sa cautati agentie si cumparator.
Puteti sa fiti si dumneavoastra imputernicitul daca va deplasati mai usor in tara.
Mama dvs trebuie sa faca o procura autentica la Consulatul Germaniei sau in Romania la un notar public pentru vanzarea celor doua imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare/cumparare la distanta? cipi21 cipi21 va salut vreau sa cumpar o motocicleta din romania , problema este ca proprietarul este plecat in Germania pentru inca 2 luni. se poate face un ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil donat mir2006 mir2006 Parintii mei au construit o casa tip duplex, pt. mine si fratele meu. Totul este pe numele lor. Am convenit ca partea mea s-o vand, sau sa obtin un schimb, pt. ... (vezi toată discuția)