avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lncredintare minor bunicii materne dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lncredintare minor bunicii materne dupa divort

problema este urmatoarea:copilul(are 7 ani) locuieste de luni pana vineri la bunica materna care il ingrijeste,il duce ,aduce de la scoala,acolo face tot in timpul saptamanii.eu ca tata si mama lui avem timp efectiv de copil numai la sfarsit de saptamana.copilul nostru este adoptat de noi de la varsta de 3 ani si 3 luni perioada in care au fost multe situatii in care sotia i-a aplicat foarte multe corectii(batai)pentru diferite "nazbatii"pe care acesta le-a facut.vina mea este ca nu am fost la cei de la protectia copilului sa fac o sesizare cu cele intamplate crezand ca se v-a linistii si nu mai bate copilul.au fost situatii in care copilul nu a fost dus la gradinita din cauza vanatailor de pe picioare ,spate, fata iar la gradinita comunica ca baiatul este bolnav sau ca mama este in concediu si sta ea cu el acasa.daca copilul facea o prostie cat de mica era batut crunt si de aceea eu ca tata vreau ca custodia copilului sa fie acordata bunicii materne in conditiile in care oricum ea este cea care are grija de copil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:37, 14 Octombrie 2016
Dacă nu aveți timp de el și mama îl mai si altoieste cu îngăduința dvs, de ce l-oti fi adoptat, pt bunica?
Adopția se poate desface dacă e în interesul copilului.
Copilul poate fi dat în plasament bunicii sau poate avea locuinta la ea și în continuare dvs impreuna cu mama sa exercitati autoritatea parinteasca.
Cu ocazia divortului, se va face ancheta psihosocială și se va decide ce e mai bine pt copil asa cum va aprecia judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Anaismir Anaismir Buna ziua, In urma separarii de tatal copilului meu, fetita mea a ramas la tata, mai exact la bunica din partea tatalui. Am facut plingere la Politie ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului de catre bunicii materni Mikst Mikst Buna ziua! Scriu aici in calitate de mama singura care ingrijeste de un baietel de 5 ani jumatate. Am 22 de ani si am fost ajutata de parinti in limita ... (vezi toată discuția)
Doresc ajutor - divort; autoritate parinteasca lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 acum o zi am aflat de la sotia mea ca a inaintat actele de divort dar eu nu stiu ce as putea face ca baietelul pe care l-am adoptat sa nu-i fie incredintat ei ... (vezi toată discuția)