avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme descoperite ulterior achizitiei unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme descoperite ulterior achizitiei unui apartament

Buna ziua.
Am achizitionat zilele trecute un apartament ce, aparent, era intr-o stare perfecta, renovat cu foarte bun gust, cu finisaje de inalta calitate, la o suma destul de mare, pentru care ne-am si "intins" la maximum (ne-am indatorat la terte persoane), luand in considerare si faptul ca parea unul in care ne putem muta imediat, asa cum este.
Ulterior achizitiei, odata cu intrarea in el, am descoperit ca centrala termica are grave probleme (care se observa abia dupa functionarea sa pentru un anumit timp), chestiuni care evident ca se pot repara, prin inlocuire sau reparatii la un cost probabil foarte apropiat de inlocuirea ei. Am mai descoperit si ca exista anumite probleme cu traseele instalatiei de apa (infundari, depuneri) iar acestea se vor putea rezolva, in raport de constatarea la fata locului a unui profesionist, in cel mai rau caz chiar si cu spargerea anumitor pereti, lucru care va avea drept consecinta pierderea totala sau in parte a unora dintre acele finisaje de care aminteam mai sus. Toate reparatiile pot ajunge chiar la un cost destul de mare (posibil, chiar si de cateva mii de euro), pret care in situatia data noi nici macar nu mai avem pentru moment cum sa-l suportam, unde mai pui ca nici nu putem locui in conditii normale acum in aceasta locuinta pana la efectuarea acestor reparatii.
La prezentarea de dinaintea achizitiei, vanzatorul/fostul proprietar ne-a asigurat ca totul este functional si ireprosabil, ne-a ascuns deci problemele existente cu centrala termica si instalatiile. Daca ne-ar fi spus despre aceste probleme, va dati seama ca, in cel mai bun caz, probabil am fi facut o altfel de negociere a pretului de achizitie sau i-am fi cerut sa faca mai intai acele reparatii si abia apoi sa cumparam.
Concret, in situatia data, noi putem face ceva acum? Putem sa-l actionam chiar si in judecata pe fostul proprietar? Mai exista vreo sansa sa recuperam ceva? Iar daca da, cum trebuie sa actionam noi acum? Trebuie cumva sa avem si o "expertiza"/constatare scrisa din partea vreunei firme de instalatii inainte de a incerca sa facem reparatiile?
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 09:59, 17 Octombrie 2016
Problema Dvs. ar intra in categoria viciilor ascunse. Se pune intrebarea, apartamentul este nou sau s-a mai locuit in el?

In primul rand, asa cum au precizat si colegii trebuie sa notificati vanzatorul asupra problemelor constatate si sa il invitati sa le constate si el si sa incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila. Avand in vedere ca raportat la pretul unui apartament, anumite reparatii de cateva mii de euro sunt considerate o suma mica, eu v-as recomanda sa rezolvati problema pe cale amiabila. Va recomand pt notificare sa apelati la serviciile unui avocat.

In al doilea rand, daca nu rezolvati pe cale amiabila este posibila actiunea in fata instantei insa ar trebui sa puneti in balanta costurile pt reparatii si cele pt suportarea cheltuielilor de judecata, plus timpul, deoarece daca se ajunge si la o expertiza procesul Dvs. va dura cel putin un an. Intr-adevar, daca se va dovedi ca apartamentul a fost afectat de anumite vicii ascunse va veti recupera costurile, asta in cazul in care veti avea de unde.

Va doresc mult succes in cele ce urmeaza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa incheierea contractului de vanzare cumparare ... absalom34 absalom34 Buna ziua! Dupa incheierea contractului de vanzare cumparare a unui apartament (cu achitarea sumei) am constatat existenta unei tevi de apa sparte. Intra in ... (vezi toată discuția)
Constructie noua-probleme Veronica Popescu Veronica Popescu Buna ziua! In ianuarie 2008, am cumparat un apartament la parterul unui bloc de doua etaje nou construit. Investitorul respectiv a facut totul pe persoana ... (vezi toată discuția)