avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exista profesia de "analist politic" ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exista profesia de "analist politic" ?

exista profesia de "analist politic" ?

este cumva un nomenclator al profesiilor unde sa fie reglemantata aceasta profesie ?

sau aceasta profesie nu este una reglemantata legal ci doar una "comerciala" ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 09:22, 11 Septembrie 2009
legally a scris:

majoritatea celor carora le este recunoscuta calitatea de analisti politici, de catre opinia publica , de diferite medii, de ei insisi sau de cei asemenea lor...daca ati observat ,sunt de prefesie jurnalisti. Nu este exclus nici ca ei sa aiba si ceva studii politice, din cate stiu exista asa ceva. Acum ,depinde si la ce nivel acestia fac respectivele analize, intrucat , asa cum spunea unul dintre colegi, suntem vreo 22 de milioane. Nu oricine isi da cu parerea la televizor despre diverse chestiuni arzatoare ,inseamna ca este si analist politic .S-ar putea sa aiba unele inclinatii in acest sens, sa citeasca presa, sa urmareasca evenimentele interne, internationale si sa fie bine pusi la curent. Asa, unii s-ar putea sa vina cu simple opinii despre o situatie sau alta, pe care sa nu le ia nimeni in considerare. Sunt insa cativa ,de a caror opinie se tine cont si care poate avea o anume greutate in fata publicului, unul dintre acestia fiind chiar dl. Ion Cristoiu, Cristian. T. popescu. , etc. Insa , asa cum spuneam, majpritatea sunt de profesie ziaristri.


Pentru ca analist politic nu e o profesie.. ci cel mult o ocupatie... un titlu!
La fel ca si filozof (facultatea de filizofie pregateste nu filozofi ci profesori de filizofie), scriitor si mai stiu eu ce alte ocupatii mai exista!
- s-a facut cerere la CNSAS ptr a stabili daca X a fost colaborator al securitatii.

- cererea S-A facut in considerarea calittii lui de analist politic.

Trecand peste aspectele de fond care probeaza ca nu a fost colaborator, ci victima - apreciati ca admisibila cererea in ceea ce-l priveste, deoarece analist politic presupune o diploma etc - ceea ce x nu are evident ?



lege 293 2008 - Art. 3. – Pentru a asigura dreptul de acces la informaţii de interes public, orice cetăţean român, cu domiciliul în ţară sau în străinătate, precum şi presa scrisă şi audiovizuală, partidele politice, organizaţiile neguvernamentale legal constituite, autorităţile şi instituţiile publice au dreptul de a fi informate, la cerere, în legătură cu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, în sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, generale, locale şi pentru Parlamentul European, precum şi a persoanelor care ocupă următoarele demnităţi sau funcţii:


p) membru în consiliile de administraţie ale societăţilor publice de radio şi de televiziune, acţionar, administrator, director, redactor-şef, redactor în serviciile publice ori private de televiziune, radio sau presa scrisă, analiştii politici şi asimilaţii acestora;
Analist politic??? Este o pura inventie, nu este o meserie, cei care au fost in prim plan dupa 1989 si nu s-au mai regasit in posturile anilor '90 s-au descurcat bine si s-au trezit analisti politici. Exemple: Iosif Boda, Ion Cristoiu, Bogdan Teodorescu etc.
A fi analist politic in Romania inseamna sa castigi bine, sa manipulezi...
Apreciati ca "analistul politic" poate fi supus verificarii la CNSAS ?

Multumesc
Conform legii analistul politic paote fi supus verificari....

Insa intrebarea ramane: cine e analist politic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare post penan penan salut, am si eu o intrebare, am lucrat la o multinationala si am fost incadrat cu postul " analist servicii client" problema este k inca nu am diploma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am scris o carte despre psihologie (neavand studii ... gaby03 gaby03 Buna ziua! Am scris o carte despre psihologie (neavand studii de specialitate in domeniu). Eu la baza am studii in jurnalism (sunt scriitor, redactor). ... (vezi toată discuția)
Fisa postului missyver missyver Stie cineva de unde pot face rost de fisa postului pentru angajatii Media? redactori, redactor sef, producator, cameraman, editor general etc.? (vezi toată discuția)