avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani in timpul casniciei-bani in timpul separarii in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani in timpul casniciei-bani in timpul separarii in fapt

Va rog, daca se poate sa imi explicati si mie ce pot face in urmatoarele situatii:
- inainte de separarea in fapt (sotia a parasit benevol domiciliul - in absenta mea- cu intentia de a divorta - fara sa mi se aduca la cunostinta aceasta intentie) am avut bani in banca, cont personal (sotia fara acces la acest cont) am fost nevoit sa scot o suma importanta pentru reparatia casei (casa nefiind domiciu permanent, inca in constructie, neinreistrata la autoritatile competente ca fiind terminata).
Acesti bani, scosi totusi dupa separare, sunt considerati bunuri comune?
Am fost nevoit sa repar casa datorita infiltratiilor masive de apa (prin acoperis) fapt ce a consus la deteriorarea tuturor peretilor casei, refacerea de la caramida-glet-lavabila a aproximativ toate camerele. Sotia , bineinteles, nu s-a preocupat de acest aspect in perioada plecarii mele.
- salariul ulterior separarii in fapt reprezinta tot bunuri comune?
Va multumesc mult pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 10:44, 17 Octombrie 2016
Care a fost provenienta acestor bani?

In principiu orice bun ( inclusiv banii) dobandit in timpul căsătoriei este bun comun, fara a conta pe numele cui este.
Prin contract de munca, in afara Romaniei. provenienta banilor este transparenta , sa spunem asa, adica prin virament bancar efectuat de firma angajatoare.
Subliniez un fapt, terenul este pe numele nostru (achizitionat impreuna-conform legii-dar platit de mine 100%) dar constructia imi apartine 100% contributie financiara vorbind.
Bunurile sunt comune, contul de unde ati scos banii e comun.
Pt ca ati avut o contribuție mai mare, cereți o cota mai mare.
Am sa cer asta,categoric.
Va rog, in spetele intalnite de dumneavoastra, o casa construita cu firma de constructii, pret clar, contract in regula, evaluata de mine, conform facturilor (si unde nu sunt am - sau pierdut la curatenie generala post-contructie - luate preturile actuale ale pietei la gresii, fainte, etc.), la o suma sa spunem de 150.000 euro poate fi evaluata la mai mult chit ca eu fac dovada ca atat a costat ? Viitoare mea fosta nevasta vrea sa mearga la dublu cu pretul in instanta. Este posibil ? Multumesc mult !
Nu e posibil pt ca va fi evaluata de un expert, raportul il puteti contesta daca nu e realist.
Nu conteaza cat a costat la data cumpararii, respectiv a construirii, cat ati platit, ci cat valoreaza acum imobilul cu finisajele respective, la data partajului.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Solicitarea despagubirilor materiale si morale in instanta gheorgheangelica gheorgheangelica Am castigat procesul intentat vecinului meu care si-a prelugit acoperisul pe peretii casei mele, acesta modificandu-si ulterior acoperisul la forma ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Mariana6868 Mariana6868 sunt casatorita de 25 ani insa in urma cu 10 ani din cauza neintelegerilor am plecat in afara ,am strans bani si am cumparat o casa,am renovat-o si am ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)