Va rog, daca se poate sa imi explicati si mie ce pot face in urmatoarele situatii:
- inainte de separarea in fapt (sotia a parasit benevol domiciliul - in absenta mea- cu intentia de a divorta - fara sa mi se aduca la cunostinta aceasta intentie) am avut bani in banca, cont personal (sotia fara acces la acest cont) am fost nevoit sa scot o suma importanta pentru reparatia casei (casa nefiind domiciu permanent, inca in constructie, neinreistrata la autoritatile competente ca fiind terminata).
Acesti bani, scosi totusi dupa separare, sunt considerati bunuri comune?
Am fost nevoit sa repar casa datorita infiltratiilor masive de apa (prin acoperis) fapt ce a consus la deteriorarea tuturor peretilor casei, refacerea de la caramida-glet-lavabila a aproximativ toate camerele. Sotia , bineinteles, nu s-a preocupat de acest aspect in perioada plecarii mele.
- salariul ulterior separarii in fapt reprezinta tot bunuri comune?
Va multumesc mult pentru lamuriri!
Va multumesc mult. Inca totusi ceva nu este in regula. Daca la venirea mea in tara, casa se afla intr-o stare de degradare ce necesita interventii urgente (reparatia peretilor complet deteriorati datorita infiltratiilor de apa prin acoperis si a acoperisului) pentru ca altfel casa ajungea o epava, se intelege ca am gresit "bagand" 30.000 euro sa repar tot, ca sa o aduc la starea initiala? In plus am angajat un contractor care sa efectueze lucrarile ce trebuiau facute de la bun inceput (i-am dat un avans substantial ce reprezinta 50% din lucrari ce includ achizitia de materiale import Germania) dar daca nu s-a ocupat nimeni (cu toate ca sotia dispunea de bani si timp...dar nu de interes). Banii i-am luat din contul meu (comun conform legii). Acesti bani se mai "impart" ?
Nu stiam, precizez inca o data, ca sotia (cu toate ca a plecat de acasa - nu e prima data) intentioneaza sa divorteze.
din bani comuni , ati renovat un bun comun, care acre acum o valoare, aia se imparte functie de contributie.
daca ati fi stiut ca da divort, poate ati fi dosit banii aia si i-ati fi investit apoi, iar casa avea valoarea mai mica, in consecinta ati fi data o sulta mai mica.
Oricum, faceti dovada ca ati avut un venit mult mai mare, contributia mai mare la achizitionarea bunurilor si cereti o cota mai mare, dupa cum credeti ca vi se cuvine 60-70-80%, nu stiu.
Va multumesc din nou. In real vorbind, este clar ca am nevoie de un avocat atunci cand voi veni in tara, contributia mea la realizarea casei este de 100%(nu exista nicio dovada, cat as vrea eu sa fiu de rau...ca ea ar fi platit o scandura) iar pentru administratie am un...administrator (contract) ce se ocupa de tot (curatenie, plati utilitati, intretinere, etc.cu bani dati exlusiv de mine), pentru ca (nu are sens sa intru in amanunte ca ea nu a vrut sa se ocupe, etc.) este plauzibil sa cer in instanta o contributie de 90% la 10% (10% consider ca fiind ...sa spunem contributia ei) ?
cereti exact cat considerati ca puteti dovedi. Nu e iesit din comun sa castigati 90%, mai ales ca ziceti ca nu a avut vreo contributie in gospodarie- curatenie sau ceva legat de imobil.
Va multumesc muuuuuult ! Nu imi pare rau ca voi imparti ceva dar nici nu doresc ca toata munca mea sa se duca de rapa numai pentru ca cineva isi doreste mai mult decat este corect. Cu toata sinceritatea, va multumec!
Divort, partaj
Mariana6868
sunt casatorita de 25 ani insa in urma cu 10 ani din cauza neintelegerilor am plecat in afara ,am strans bani si am cumparat o casa,am renovat-o si am ... (vezi toată discuția)