Dam_Marin a scris:
diurna /pe zi muncita (din care ar trebui sa ma intretin - eu am pus-o deoparte deoarece am si alte facilitati ce imi permit sa nu o cheltui) + diurna transport + spor pericol ( ajutor al firmei).
Ce parere aveti?
Sporul de pericol și ajutorul firmei(adică primele) nu reprezintă diurnă, ci venit asimilat salariului.
Ce înseamnă : "diurna eu am pus-o deoparte`? Ați economisit banii respectivi la "ciorap", la "saltea", adică îi țineți la cineva de încredere: părinți(dacă mai trăiesc), frați, surori..., sau îi aveți depuși în depozite la bancă`?
`
Eu v-am explicat mai sus că, diurna are destinație specială și trebuie cheltuită integral în interes de serviciu, NU are destinația de a întreține familia, de a construi case, de a economisi depozite la bancă.
Din această perspectivă reprezintă un venit bănesc cu destinație bine definită(specială), și nu are cum să fie un venit comun al familiei.
`
Dacă i-ați pus deoparte la "ciorap", dormiți liniștit și fără griji, însă dacă îi mai aveți încă depuși la bancă, scoateți-i toți și închideți contul bancar cât încă mai aveți timp.
Legea bancară este diferită și nu vă cere ca la notar să declarați dacă sunteți căsătorit sau nu, nu dați nici o declarație, DECI nu riscați nimic, dacă îi scoateți.
Banii au scopul de a fi rulați, nu de a fi păstrați pentru divorț și partaj, pentru că reprezintă valoare monetară, azi îi pui în depozit iar mâine îi poți scoate și pierzi numai dobânda care în prezent este aproape de ZERO%.
`
Dacă îi păstrați la bancă în continuare, riscați să-i partajați la divorț 50%-50%.