avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diurna - bun comun ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diurna - bun comun ?

Va rog, se poate considera diurna pe care firma straina o plateste, tot in strainatate, dar virata in contul meu din Romania ca fiind bun comun ( in cazul unui divort ) sau este bun propriu ?
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 10:01, 18 Octombrie 2016
Dam_Marin a scris:

diurna /pe zi muncita (din care ar trebui sa ma intretin - eu am pus-o deoparte deoarece am si alte facilitati ce imi permit sa nu o cheltui) + diurna transport + spor pericol ( ajutor al firmei).
Ce parere aveti?

Sporul de pericol și ajutorul firmei(adică primele) nu reprezintă diurnă, ci venit asimilat salariului.
Ce înseamnă : "diurna eu am pus-o deoparte`? Ați economisit banii respectivi la "ciorap", la "saltea", adică îi țineți la cineva de încredere: părinți(dacă mai trăiesc), frați, surori..., sau îi aveți depuși în depozite la bancă`?
`
Eu v-am explicat mai sus că, diurna are destinație specială și trebuie cheltuită integral în interes de serviciu, NU are destinația de a întreține familia, de a construi case, de a economisi depozite la bancă.
Din această perspectivă reprezintă un venit bănesc cu destinație bine definită(specială), și nu are cum să fie un venit comun al familiei.
`
Dacă i-ați pus deoparte la "ciorap", dormiți liniștit și fără griji, însă dacă îi mai aveți încă depuși la bancă, scoateți-i toți și închideți contul bancar cât încă mai aveți timp.
Legea bancară este diferită și nu vă cere ca la notar să declarați dacă sunteți căsătorit sau nu, nu dați nici o declarație, DECI nu riscați nimic, dacă îi scoateți.
Banii au scopul de a fi rulați, nu de a fi păstrați pentru divorț și partaj, pentru că reprezintă valoare monetară, azi îi pui în depozit iar mâine îi poți scoate și pierzi numai dobânda care în prezent este aproape de ZERO%.
`
Dacă îi păstrați la bancă în continuare, riscați să-i partajați la divorț 50%-50%.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2016
Dapix, utilizator
Stimate domn,
Recunosc ca sunt un om ce a "tinut cu casa". Sotia mea este o persoana cheltuitoare si am tinut, in contul personal - chiar am facut depozite (astazi lichidate), ceva bani ca altfel eram " pe drojdie".
Sa explic ce inseamna " am pus-o deoparte" : nu i-am declarat sotiei dar i-am tinut in banca. Firma mea imi da bani pentru "indemnizatie expatriere / diurna expatriere" in romaneste, banii ar trebui sa ii cheltui pentru nevoi personale sar eu ii "salvez" deoarece clientul nostru imi ofera gratuit cazare si mancare (e un truc intre compania mea si client).
Toate veniturile, cumulate, (salariu baza+diurne) sunt trimisi in Romania, in contul personal, in luna urmatoare ( adica primesc in noiembrie ce am muncit in octombrie). Se prezumeaza ca eu am cheltuit bani personali pentru a ma intretine in perioada in care muncesc, de aceea mi se returneaza. In perioada cat stau acasa (mini-vacante) nu sun platit, adica, muncesc cu ziua.
Sotia ma acuza ca i-am pitit, ca nu vreau sa ii "bag" in partaj, dar eu intentionez sa arat ca de fapt sunt bunuri proprii, diurne castigate, si ca este problema mea daca mananc un covrig decat o friptura (cu toate ca primesc bani pentru ea) ca sa ...mai pun niste bani deoparte.
Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna genni genni Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este legal sa primesc diurna pt. deplasare in strainatate doar cand ma intorc din delegatie?Am plecat pe 1 august si ... (vezi toată discuția)
Zile de munca ? ContSters38557 ContSters38557 Buna ziua, Daca am fost plecat in interes de serviciu in alt oras sau alta tara, pentru 13 zile, weekendul pe care l-am petrecut acolo se poate considera ca ... (vezi toată discuția)
Documente pentru diurna urgent!!!!! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am si eu o intrebare.....destul de urgenta... Am salariati detasati in Congo, pentru care se plateste diurna prin banca in contul de lei al ... (vezi toată discuția)