Va rog foarte mult sa ma ajutati cu aceasta problema.
In urma cu 1 an, am reclamat 5 persoane pentru vatamare corporala,distrugere de bunuri, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dosarul inca nu a ajuns la Parchet si este tinut de politie de 1 an de zile pe motiv ca nu ii gaseste pe inculpati sa le ia declaratii, cu toate ca le trimite citatii,ei nu mai locuiesc la adresele din buletin. Sunt sigura ca nu acesta erste motivul si scopul inspectorului care se ocupa de caz este sa tina cata mai mult dosarul pe loc, mai ales ca a primit destule atentii de la inculpati.
Am ajuns la capatul rabdarilor, mai ales ca acel incident s-a produs la botezul copilului meu si din cauza lor a fost stricata cea mai frumoasa zi a copilului meu. Nu vreau sa ii las nepedepsiti.
Ce pot face sa se solutioneze cat mai repede dosarul? Cat de mult poate sa tina politia acest dosar?
Chestiunea cu "atentiile" primite de inspectorul care se ocupa de dosar o puteti demonstra? Ce va face sa afirmati un lucru care este foarte grav tinand cont ca este vorba de o infractiune?:O
Adresati-va comandantului unitatii de politie facand o sesizare in scris si la Corpul de Control al ministrului de interne. De asemenea faceti o sesizare scrisa si la procurorul care are in supraveghere dosarul si la prim procuror!
Scuza ca s-au mutat de la domiciliu nu sta in picioare. Au fost dati in urmarire? Daca exista probe se poate incepe urmarirea penala si fara audierea lor prealabila!
Mergeti la procuror....el este cheia !B-)
Nu se ocupa niciun procuror de caz pentru ca nu a ajuns dosarul la Parchet. Sa fac un memoriu catre prim-procuror? Am facut sesizare si la IGP Ilfov si acestia mi-au spus tot acelasi lucru: ca dureaza asa de mult pentru ca nu ajung citatiile la domiciliul lor si "sunt niste proceduri de urmat". Mi s-a parut ciudat faptul ca in declaratia pe care am dat-o dupa primirea raspunsului,cei de la IGP mi-au spus sa declar ca nu il reclam pe inspectorul care se ocupa de caz. Dar nu la el a stat dosarul atata timp? In legatura cu atentiile, cei reclamati au afirmat acest lucru unor vecini.
Am uitat sa va spun ca unii din cei pe care i-am reclamat sunt vecinii nostri. I-am spus comisarului de la IGP acest lucru si l-am intrebat de ce nu poate sa vina politia sa le dea citatii, atunci cand acestia se afla acasa, in cazul in care i-am anunta. Acesta mi-a raspuns ca trebuie sa se prezinte ei la postul de politie pentru ca , daca ar veni politia la ei, eu as putea intra la banuieli.
In seara in care s-a intamplat acest incident, toti cei 5 inculpati au fost retinuti la politie si lasati liberi dupa nici o ora. Atunci nu puteau sa le ia declaratii, ce au facut? Mai ales ca unul dintre ei, iesise din inchisoare tocmai in ziua aceea.
Nu stiu daca va puteti imagina, cum este sa ii vad in fiecare zi si sa nu fie pedepsiti.
Dosarul nu trebuie sa ajunga la parchet ca un procuror sa se ocupe de el. Fiecare post de politie care are un organ de cercetare penala este supravegheat - ca sa spunem asa - de un procuror. Interesati-va care este acel procuror si adresati-va lui.
Dar totul cat mai oficial (vorba romanului: umpleti-va de hartii ca sa aveti acoperire). Si daca nu se rezolva, escaladati ierarhia, asa cum au spus si domnii de mai sus
Atata timp cat persoanele respective nu pot fi citate in mod legal exista o problema.
Dvs., in calitate de parte vatamata ce ati sugera sa faca inspectorul?:confused:
Dosar penal
95ALEXANDRA
Buna ziua,as dori sa stiu si eu cum pot proceda cu un barbat care l a batut pe sotul meu,am facut plagere la politie ,sotul meu are si 45 zile de medical pe ... (vezi toată discuția)