avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosarul sta la politie de 1 an
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosarul sta la politie de 1 an

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu aceasta problema.
In urma cu 1 an, am reclamat 5 persoane pentru vatamare corporala,distrugere de bunuri, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dosarul inca nu a ajuns la Parchet si este tinut de politie de 1 an de zile pe motiv ca nu ii gaseste pe inculpati sa le ia declaratii, cu toate ca le trimite citatii,ei nu mai locuiesc la adresele din buletin. Sunt sigura ca nu acesta erste motivul si scopul inspectorului care se ocupa de caz este sa tina cata mai mult dosarul pe loc, mai ales ca a primit destule atentii de la inculpati.
Am ajuns la capatul rabdarilor, mai ales ca acel incident s-a produs la botezul copilului meu si din cauza lor a fost stricata cea mai frumoasa zi a copilului meu. Nu vreau sa ii las nepedepsiti.
Ce pot face sa se solutioneze cat mai repede dosarul? Cat de mult poate sa tina politia acest dosar?
Cel mai recent răspuns: mihaela1985 , utilizator 07:26, 28 August 2009
Din cate mi-au spus alti avocati, dosarul se poate trimite la Parchet si in lipsa audierii paratilor. Daca timp de 5 ani, sa zicem, nu le gaseste domiciliul, ce se intampla? Nu trebuie sa fie dati in urmarire? Chiar este imposibil sa se rezolve acest caz?
Cum aflu numele procurorului care se ocupa de acest caz? Se poate afla de la Parchet pentru ca inspectorul care s-a ocupat de caz pana acum, nu ne vrea sa ne dea detalii despre acest caz. De cate ori il sunam sa il intrebam daca a fost trimis dosarul, ne zice foarte rastit ca o sa ne anunte el cand se intampla ceva.
Multumesc de raspunsuri.
mihaela 1985 ,procurorul supraveghetor este foarte usor de individualizat nu aceasta este "cuiul lui pepelea" din problema dvs.
Pentru a determina o urgentare a intocmirii actelor de cercetare penala,adresati memoriu conducerii sectiei de politie .Limitati-va la aspectele pe care le puteti sustine si proba legal,,nu cadeti in partea opusa baricadei...(referitor la atentiile la politist)Ca sa va intaresc pentru o eventualitate,nu dezarmati,termenul de 1 an,este insignifiant,sunt cauze in care cercetarea este tergiversata pe parcursul a 4-5 ani cu partile in viata si la domiciliul cunoscut .
Concret atata timp cat actele de cercetare penala nu sunt incheiate nu exista raportul cu concluziile preliminare ale organului de cercetare,procurorul nu are procedura completa si nu poate corobora faptele sesizate cu probele eventual constatate.Nervi de otel si ,speranta nu moare niciodata
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Mi-a mai revenit speranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal+politist si procuror care ma plimba cu zaharelul bogdanl bogdanl Am un dosar penal in care sunt inculpat. S a facut cercetarea de catre politie, am prezentat toate dovezile, au fost ascultati toti martorii iar politistul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal 95ALEXANDRA 95ALEXANDRA Buna ziua,as dori sa stiu si eu cum pot proceda cu un barbat care l a batut pe sotul meu,am facut plagere la politie ,sotul meu are si 45 zile de medical pe ... (vezi toată discuția)
Cati ani poate sa dureze o cercetare penala ? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua . Stimate doamne si stimati domni avocati, vreau pentru inceput sa-mi exprim admiratia si respectul pentru tot ce faceti pe acest forum! Cred ca nu ... (vezi toată discuția)