avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as dori sa stiu de ce am nevoie pt a intenta divortul;mentionez ca am un copil de 3 ani si vreau sa-mi fie incredintat
sotul meu ne-a parasit de 7 luni si si-a schimbat adresa de domiciliu acolo unde locuieste;vreau si va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deoarece situatia este f delicata:sotul meu este violent (am facut si plangere la politie pt ca nu se mai putea altfel) si doresc sa cer o decadere din drepturile parintesti ale acestuia ;va rog sa ma indrumati catre un avocat -bistrita.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:25, 27 August 2009
In general pentru a intenta actiunea de divort, veti avea nevoie de:
1. Cererea de divort;
2. Certificat de casatorie in original;
3. Copii de pe certificatul de nastere a copilului;
4. Dovata achitarii taxei de timbru de 39 de Lei;
5. Timber judiciare.

Va propun sa va adresati unui avocat pentru a redacta in mod corect cererea de divort si sa-i povestiti si lui despre violenta sotului Dvs. si despre faptul, ca el a parasit domiciliul conjugal (toate cauze pentru divort). El va sti cum si ce trebuie prezentat in fata instantei.

Avocatii din Bistrita listati din Paginii Aurii gasiti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
ContSters77883, utilizator
Miklos MUHI a scris:

In general pentru a intenta actiunea de divort, veti avea nevoie de:
1. Cererea de divort;
2. Certificat de casatorie in original;
3. Copii de pe certificatul de nastere a copilului;
4. Dovata achitarii taxei de timbru de 39 de Lei;
5. Timber judiciare.

Va propun sa va adresati unui avocat pentru a redacta in mod corect cererea de divort si sa-i povestiti si lui despre violenta sotului Dvs. si despre faptul, ca el a parasit domiciliul conjugal (toate cauze pentru divort). El va sti cum si ce trebuie prezentat in fata instantei.

Avocatii din Bistrita listati din Paginii Aurii gasiti la adresa [ link extern ]

=D> Foarte corect punctul de vedere.
Va recomand ca atunci cand formulati cererea de divort sa motivati divortul pe vina exclusiva a sotului. Ar fi fost ideal daca aveati si un certificat medico-legal cu zile de ingrijiri medicale.
De asemenea veti avea nevoie de minim 2 martori care sa sustina afirmatiile dvs privind violenta sotului fata de dvs.
SUCCES!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - consecinte? geanixp geanixp Buna ziua. Intentionez sa divortez si doresc sa stiu daca pana voi intenta actiunea de divort pot parasi domiciliul conjugal (fara ca sotul sa-si dea acordul) ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului de frica galbinel galbinel buna ziua daca ma puteti ajuta. am parasit domiciliul conjugal din cauza ca nu mai suportam bataile pe care mi le administra sotul. am plecat din romania si ... (vezi toată discuția)