Buna seara
Va rog frumos daca puteti raspundetimi si mie la o intrebare,:Dupa decesul parintilor eu fica lor mai pot intra in curte si locui in casa parinteasca pe perioada de vacanza atit timp cit nu sa facut succesiunea dupa decesul lor?pot inlatura lacatul de la usi si poarta pusa de sora mea fara sa comit o infractiune?Tin sa va precizez ca eu nu am domiciliu acolo deoarece nu lacuiesc in Romania ,in perioada cit au trait parintii mei mergeam in fiecare an la ei si as dori sa continui acest lucru pt.a face toate cele necesare la mormint etc.Va multumesc
Cred că ar fi bine ca, înainte de a recurge la gestul de a forța lacătul, să vorbiți cu sora dvs. despre dorința dvs. de a vă petrece vacanța în casa părintească și a vă îngriji de cele necesare la mormântul părinților. Aceasta întrucât, chiar dacă aveți acest drept, ca succesibil, presupunând că nu ați fost dezmoștenită, totuși sora dvs. ar putea deține anumite bunuri în imobil, la care nu dorește ca dvs. să aveți acces, să le utilizați, etc., iar în acest sens ar putea să găsească necesară o plângere penală . Dacă nu veți găsi înțelegere, pentru a evita un scandal, ați putea începe demersurile în vederea dezbaterii succesorale.
Buna seara,
Teoretic DA dar exista posibilitatea sa se formuleze plangeri ulterioare la politie.
Nu ar duce la cine stie ce dar e de preferat, ca surori, sa va intelegeti.
Daca nu se poate, atunci e bine sa depuneti actele pentru dezbaterea succesiunii.
Va multumesc pentru raspuns si disponibilitate!! Tin sa precizez ca sora mea nu locuieste in casa parinteasca si nu are lucruri personale in casa ,in schimb eu da am toate cele necesare in interiorul casei ,sora mea avind o casa de vacanta in aceiasi curte utilizind aceiasi poarta pt a acede ...eu iam cerut o cheie insa mia raspuns ca are doar una si se gindeste sa schimbe iala ...si inca ceva ea nu locuieste mereu acolo avind domiciliul in Bucuresti deci tot ce este posibil ca in momentul in care voi merge eu ea sa nu fie ,de aceia ma intreb si va intreb :comit o infractiune rupind lacat ,iala?va multumesc si ma scus de deranj. O zi buna!!