avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plafon plata dividende
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plafon plata dividende

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata dividendelor la o societate care are banii in casa, suma depaseste 20000 lei este obligatoriu depunerea sumei in banca sau se poate plati impozitul direct din casierie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Lung , Contabil 09:27, 4 Noiembrie 2016
MULTUMESC
Cu placere.
Succes!
blagai a scris:

Puteti sa faceti doar o singura plata in numerar, de maximum 10.000 lei, intr-o singura zi, iar restul de 90.000 trebuie achitati prin banca.
Repet, plata in numerar poate fi o singura data, chiar daca valoarea sumei achitate este mai mica de 10.000 lei (cu alte cuvinte, nu puteti face o plata de 6.000 lei intr-o zi si inca una de 4.000 lei in alta zi, ca sa va incadrati in plafoul de 10.000 lei. Acest lucru inseamna fragmentarea platii si este interzisa prin legea 70/2015)

Fragmentarea la care faceti referire se refera la situatia in care fragmentez depasind plafonul. Legea e FOARTE CLARA ca daca platile partiale sunt in limita plafonului, atunci nu se considera fragmentare in sensul legii.

Reiterati aceeasi imbecilitate din normele precedente pe care le-au proliferat mintosii de la ANAF si pe care s-au judecat sute de societati si au castigat. (adica abuzuri de melteni de 3 parale)

As avea si eu o intrebare, daca asociatii firmei hotarasc in luna august sa distribuie dividende in valoare de 9000 lei platiti in numerar, iar apoi in septembrie se mai intrunesc si hotarasc din nou distribuire de dividende de 9000 lei care se platesc de asemenea in numerar, cele doua distribuiri pot fi interpretate ca o singura operatiune fragmentata?
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
Cristina Lung, Contabil
La toate AGA se intocmeste cate o hotarare referitoare la repartizarea profitului, fiecare fiind document distinct de celelalte.

Deci, sunt mai multe operatiuni iar nu o operatiune fragmentata.

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende din casierie mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Sunt asociat unic. In 2019 am dividende de 75000 RON. Vreau sa-i iau din casierie prin 8 hotararari AGA, este legal acest lucru ? Potrivit ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
Limita dividende prin casa anamaria88 anamaria88 Unui singur administrator se pot da dividende, cate 10.000 lei in 10 zile consecutive? Sau doar 10.000 de lei, iar restul prin banca?? Mentionez nu este rulaj ... (vezi toată discuția)