avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum cumpar de la AFI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum cumpar de la AFI

Salut,

caut de ceva vreme un raspuns la o intrebare care nu poate fi pusa in cateva cuvinte, de aceea am sa va descriu cat mai scurt situatia in speranta ca cineva ma poate ajuta cu cateva informatii.....
Locuiesc in Bucuresti cu chirie la stat AFI (ADMINISTRATIA FONDULUI IMOBILIAR) intr-un apartament.... de ceva vreme ne-am hotarat sa il cumparam....titularul contractului de inchiriere este mama....pentru cumpararea apartamentului, pe langa o gramada de hartii avem de atasat la dosar si declaratii notariale din care sa rezulte ca fiecare chirias din acest apartament este de acord ca mama (titular de contract) sa cumpere apartamentul! In contractul de inchiriere sunt trecute 4 persoane (copiii titularului). Unul dintre fratii mei nu mai locuieste in acest apartament de aprox. 5 ani si din motive (puerile) pe care nu vreau sa le dezvolt aici, nu vrea sa isi dea acordul ca mama sa cumpere apartamentul....O doamna "binevoitoare" de la AFI (responsabil de zona...sau cam asa ceva) ne-a spus ca fara acordul acestui frate nu putem face nimic si ne-a sugerat ca singura solutie care de fapt "este" doua ar fi urmatoarea: sa facem cerere la politie (evidenta informatizata a persoanei) pentru a afla noul domiciliu al fratelui (prin aceasta sa dovedim ca are un domiciliu stabil si pierde dreptul la locuinta cu chirie de la stat) sau sa aducem o copie dupa noul lui buletin care sa certifice noua adresa (bineinteles ca eu nu am de unde sa fac rost de copia lui de buletin)????????
Am facut cerere la politie dar (exact ce stiam si eu) raspunsul lor a fost "conform legii.......privind confidentialitatea datelor personale" nu imi pot furniza noua adresa decat cu acordul persoanei respective (evident ca fratele meu nu a fost de acord).
La final intrebarea este: cum putem cumpara acest apartament (prin mijloace legale) fara acordul fratelui meu care nu mai are nici un drept si mai ales cum facem dovada acestui lucru?
In speranta ca am fost destul de coerent va stau la dispozitie si cu alte informatii daca este cazul si astept sfaturi avizate!

Cu respect,

George Iliescu

geoili@myx.net
Cel mai recent răspuns: georgei , utilizator 08:51, 21 Noiembrie 2005
George, incearca sa iei o adeverinta de la asociatia de locatari in care sa scrie cine locuieste in apartament de 1 an, sa zicem. Titularul, adica mama ta, ar trebui sa depuna o cerere prin care il poate scote pe fratele tau din contract. O sa intreb pe cineva mai avizat, caci cunosc pe cineva care lucreaza acolo si revin cu info.
multumesc pentru raspuns......la aceasta varianta cu radierea lui din contractul de inchiriere ne-am gandit si noi (fratele meu nu mai locuieste fizic la aceasta adresa de 5 ani, iar din registrul asociatiei de bloc este scos tot cam de atata timp) insa nu stim cat de posibil este acest lucru si mai ales cum trebuie procedat mai ales ca la AFI nu prea iti da nimeni informatii complete sau la obiect....inca o data iti multumesc si astept cat mai curand vesti de la tine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua m_robert m_robert Am o intrebare: Locuiesc cu parintii intru-n apartament primit de catre mama prin anul 1998. Mama fiind titulara de contract. Mentionez ca apartamentul inca ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra unui apartament Izabela08 Izabela08 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 5 ani, iar mama dupa moartea lui ne-a dat afara pe mine si fratele meu, sustinand ca apartamentul e pe numele ei. E ... (vezi toată discuția)
Vanzare marianabrt marianabrt buna seara D-LE AVOCAT,am si eu o intrebare pt dumneaoastra,provin dintr-o familie cu 4 copii,2 fete si 2 baietii si am locuit intrun apart cu 3 camere pe care ... (vezi toată discuția)