avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara sau desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara sau desfiintarea postului

Buna ziua
In urma cu o luna am aflat ca un salariat de-al nostru are firma si presta servicii de mecanizare clientilor cu care noi lucram, dar castigurile si le asuma pe firma sa. Am descoperit apoi ca a luat din firma o piesa de schimb pentru a o monta la acesti clienti.
Seful s-a suparat cand a aflat si a vrut initial sa-l concedieze disciplinar, dar stiind ca acest angajat are copii, familie am decis impreuna sa ii dam o sansa macar sa ia somaj si i-am dat preaviz pentru desfiintarea postului incepand cu 17.08.2009, l-am lasat sa stea acasa si sa fie platit pana la sf preavizului.
Insa inainte de a pleca acasa l-am pus sa dea o declaratie prin care renunta de buna voie la salariul compensatoriu.
Azi ma suna si ma anunta ca incepand cu astazi este in concediu medical =D> Vrea de asemenea sa-i rup hartia pe care a facut-o ptr renuntarea la salariu compensatoriu.

Ce mai putem face acum? il mai pot concedia disciplinar, daca i-am dat preavizul ptr desf. postului ?
medicalul suspenda preavizul , adica cele 20 de zile decurg iar din urmatoarea zi dupa terminarea medicalului , sau se prelungeste preavizul cu restul ramas de zile din preaviz?

Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:53, 27 August 2009
inteleg ca postul e desfiintat cu 17.08, preavizul a fost inainte, ati scris mesajul pe 27.08. cim a incetat la data desfiintarii.
preavizul a inceput cu 17.08.2009 - 11.09.2009 - 20 zile lucratoare
preavizul a inceput cu 17.08.2009 - 11.09.2009 - 20 zile lucratoare

Stimate domn, dupa parerea mea, daca i-ati dat preavizul in data de 17.08.2009, atunci postul se desfiinteaza doar cu 11.09.2009, pana atunci lucreaza in preaviz. Daca are concediu medical din data de astazi, 27.08.2009, atunci acesta intrerupe preavizul. Incepand cu data cand se va intoarce din concediu medical preavizul va curge in continuare, cate zile i-a mai ramas de efectuat din el, iar Decizia de concediere individuala o datati cu data la care a terminat preavizul de efectuat.
Se poate face un Raport de abatere disciplinara, dar acum nu-i puteti face nimic, deoarece e in concediu medical. Cand revine puteti sa-i trimiteti Convocare sa se prezinte pentru cercetare disciplinara, specificand data, locul si ora unde va avea loc si oamenii din comisia disciplinara. Puteti sa-l dati disciplinar si acum.
AngiF
Ne gandim sa incepem procedura disciplinara dupa ce vine din medical, dar ne e teama ca vine iar cu concediu medical si o sa fie si mai complicat in cazul cercetarii disciplinare....

1. Atunci, lasati-l asa, cu desfiintarea postului. O sa va "joace" putin cu medicalul dar nu o sa tina mult. Asa e, este mai complicat si mai de durata cu concedierea me motiv de indisciplina.
2. Declaratia care a dat-o ca renunta la salariul compensator este nula. Un salariat nu poate renunta la drepturile sale legale.
3. Ati vrut sa faceti un bine si el nu raspunde cu aceeasi moneda. Mai sunt si angajatori cumsecade si salariati nerecunoscatori.
4. Cred ca de aceea a venit la firma dvs.: era un os de ros.
5. Alta data, "ochii mari" pe cine angajati!

Alte discuții în legătură

Etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara. Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu medical gabrielaliliana gabrielaliliana In perioada 03.08.-21.08.2009 eram in condeciul de odihna programat de societate. In perioada 17.08-21.08.2009 toti salariatii au fost in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)