avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara sau desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara sau desfiintarea postului

Buna ziua
In urma cu o luna am aflat ca un salariat de-al nostru are firma si presta servicii de mecanizare clientilor cu care noi lucram, dar castigurile si le asuma pe firma sa. Am descoperit apoi ca a luat din firma o piesa de schimb pentru a o monta la acesti clienti.
Seful s-a suparat cand a aflat si a vrut initial sa-l concedieze disciplinar, dar stiind ca acest angajat are copii, familie am decis impreuna sa ii dam o sansa macar sa ia somaj si i-am dat preaviz pentru desfiintarea postului incepand cu 17.08.2009, l-am lasat sa stea acasa si sa fie platit pana la sf preavizului.
Insa inainte de a pleca acasa l-am pus sa dea o declaratie prin care renunta de buna voie la salariul compensatoriu.
Azi ma suna si ma anunta ca incepand cu astazi este in concediu medical =D> Vrea de asemenea sa-i rup hartia pe care a facut-o ptr renuntarea la salariu compensatoriu.

Ce mai putem face acum? il mai pot concedia disciplinar, daca i-am dat preavizul ptr desf. postului ?
medicalul suspenda preavizul , adica cele 20 de zile decurg iar din urmatoarea zi dupa terminarea medicalului , sau se prelungeste preavizul cu restul ramas de zile din preaviz?

Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:53, 27 August 2009
Pentru a evita ca doctorului sa-i mai dea un medical, ar fi util sa gasiti un telefon al acelui doctor, sa-l sunati si sa-l rugati doar sa va spuna daca pacientul va mai avea nevoie de medical ;) deorece dvs va ganditi sa contestati un alt concediu medical.. ii vorbiti frumos, astfel incat sa inteleaga ca nu ar fi cazul sa exgereze si sa-i mai dea un medical degeaba, el stie ca se poate trezi apoi cu un control, si nu ca s-ar anula acel medical, dar cred ca nu are chef de controale pentru un pachetel de cafea primit B-)
Asa evitati sa va mai aduca medicale abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara. Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu medical gabrielaliliana gabrielaliliana In perioada 03.08.-21.08.2009 eram in condeciul de odihna programat de societate. In perioada 17.08-21.08.2009 toti salariatii au fost in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)