avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... articol validare poprire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

articol validare poprire

Buna dimineata!
va rog,ajutati ma cu artocolul/legea care trebuie sa o mentionez in cererea catre instanta judecatoreasca pt validarea poprii;mai exact:
-exista o hotarare judecatoreasca de plata pensie intretinere minor,
-tatal si-a schimbat locul de munca
-trebuie sa depun cererea de validare poprire pt ca instanta sa emita hotarare catre acesta pt a-i retine din salariul castigat drepturile minorului
2. se plateste taxa pt depunerea cererii?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
echinacee, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:08, 2 Noiembrie 2016
De ce validarea popririi ? debitorul avea infiintata poprirea pe salariu ?
fostul angajator nu -i retinea din salariu pensia,acum avand un nou angajator,am depus cerere pt a se valida poprirea catre acesta;
credeti ca nu este corect?
Da, nu cred ca e corect, daca angajatul nu avea infiintat poprirea pe salariu , angajatorul nu ii putea retine, iar daca ar fi trebuit, oricum validarea trebuia ceruta intr-un timp-o luna daca ar fi vb de legea acum in vigoare.
Doar daca ar fi fost infiintata poprire pe vremea cand era angajat la vechiul, poprirea ramanea in fiinta , sau daca ii era infiintata acum de cand e angajat si angajatorul nu se supunea , ati fi fost indreptatita sa cereti validarea.
validare popririi a fost respinsa ca neintemeiata in urma cu 2 ani;
ce ar trebui sa fac acum?
sa trimit noului angajator daca el nu a comunicat sentinta de divort unde se mentioneaza ca trebuie sa plateasca pensie pt minor?
Nu, trebui sa va adresati unui executor judecatoresc, calculati cat va datoreaza debitorul in total.
Executorul infiinteaza poprire, abia apoi, daca nu ii opreste si ii da salariul tot, veti cere validarea popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare sentinta cerebel33 cerebel33 Buna ziua, conf sentintei judecatoresti s-a stabilit platirea lunara a pensiei de intretinere pentru un minor,deoarece nu s-a respectat aceasta hotarare am ... (vezi toată discuția)
Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului de munca al platitorului anemona34 anemona34 Bun gasit! va rog,sa ma indrumati cei care aveti cunostinte juridice in urmatoarea problema: -in urma cu 8 ani,am divortat ,in hotarare scrie ca tatal sa ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)