avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara a poseda permis (NCP 335)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara a poseda permis (NCP 335)

Buna ziua,

Am primit si eu sentinta asta , am rugamintea la dumneavoastra daca puteti sa imi traduceti mai pe Romaneste sentinta , si daca am terminat scoala de soferi pot merge sa mai sustin examenul auto ? Multumesc

Ora estimata: 08:30
Complet: C 2
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În baza 335 alin 1 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. (1), (4) si (10) C. proc. pen. Stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului POMETCU ADRIAN STELIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. În baza art. 83 alin. 1, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 CP. În baza art. 85 alin.1 din Codul penal, dispune ca inculpatul POMETCU ADRIAN STELIAN pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1, lit. c-e Cp, se comunică Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. În temeiul art. 404 alin. 3 Codul penal, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurile de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 274 din Cpp obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de câte 300 lei, din care suma de 200 lei, reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru inculpat şi procuror, la Curtea de Apel Craiova. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18.10.2016.
Document: Hotarâre 91/2016 18.10.2016
Sa inteleg ca nu ma poate ajuta cu un raspuns nimeni ?
Opinez ca aveti dreptul sa sustineti examen, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o hotarare de condamnare, asteptati sa ramana definitiva.

ART. 24*) OUG 195/2002
(1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa în sensul art. 23^1 alin. (2) sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc.
(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), candidaţii care solicită obţinerea categoriilor Tr, Tb sau Tv, precum şi candidaţii cu dizabilităţi fizice pot fi examinaţi de autoritatea competentă pe raza căreia se află şcoala de conducători auto autorizată unde aceştia au absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică.
#M1
(2) Forma şi conţinutul permisului de conducere se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor**), care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
#B
(3) În localităţile în care autoritatea competentă autorizează desfăşurarea cursurilor de pregătire şi susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, acestea se pot organiza, la cerere, şi în limba minorităţii naţionale respective.
#M17
(4) În cazul cetăţenilor străini şi al cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care îşi stabilesc domiciliul ori reşedinţa în România sau, după caz, se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulaţie internaţională.
(5) Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule, este următoarea:
a) 5 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv;
b) 10 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl şi BE.
(5^1) În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autorităţile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis de conducere.
#M19
(5^2) Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează numai după efectuarea examinării medicale prevăzute la art. 22.
(5^3) În cazurile prevăzute la alin. (5^1) şi (5^2), eliberarea permiselor de conducere respective se realizează fără susţinerea unui nou examen, la cererea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în România în sensul art. 23^1 alin. (2) ori care dovedesc că se află la studii în România de cel puţin 6 luni şi care deţin permis de conducere eliberat de autorităţile competente române, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
#M18
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
#CIN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicarii pedepsei Claudiu AA Claudiu AA Buna ziua , Ma aflu in urmatoarea situatie : In urma conducerii unui vehicul fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie ,am fost condamnat la ... (vezi toată discuția)
Permis conducere anulat pe viata - legalitate nikolos nikolos exista in cp vreun art. care nu iti mai da dreptul de a mai da examen sau conduce autovehicule niciodata ? Care este acela daca exista . Multumesc (vezi toată discuția)
Modificari in domeniul rutier ioanlada ioanlada daca î-mi expira permisul in 2017 si îl pierd in 2016 mi se elibereaza altul fara a se cere examinari medicale . dar pe ce perioada 1an sau 10 ani? (vezi toată discuția)