CML_KMY a scris:
Este normal sa mi se ceara sa restitui salariile castigate in instanta, pe motiv ca am lucrat pe perioada procesului si ei nu trebuiau sa ma despagubeasca?
Dvs. ați câștigat în instanță o
despăgubire egală cu salariile ... (Este o nuanță aici. Este altă Mărie, chiar dacă are înălțimea egală cu a altcuiva de prin preajmă).
Angajatorul la care ați lucrat în perioada procesului v-a plătit
salariu pentru munca prestată/ remunerație
în schimbul muncii prestate de dvs. pentru și sub autoritatea acestuia/a angajatorului 2.
Angajatorul 1 visează compensări (sau ce-o visa) între obligația lui de a plăti o despăgubire (despăgubire la care fost obligat ca o consecință a constatării concedierii nelegale) și obligația angajatorului 2 de a vă plăti salariul pentru munca prestată.
:-/ Și legătura dintre ele? Pare a fi prin zisa cu prefectura. Angajatorul 2 nu avea nicio obligație de a suporta el o despăgubire în locul și pentru vina celui dintâi. El a plătit un salariu/contraprestație a muncii dvs. (și asta nu-l scutește pe cel dintâi de plata despăgubirii).
CML_KMY a scris:
Pe langa faptul ca mi-au cerut sa le restitui banii si-au amintit ca in urma cu un an si jumatate le-am pricinuit un prejudiciu prin nerealizare de plan productie si l-au estimat la 15 miliarde lei vechi. Pentru aceste sume m-au actionat in judecata.
CML_KMY a scris:
Prejudiciul calculat reprezinta profitul din productia nerealizata in perioada respectiva.
Hmm. Și dacă ar fi fost profit cam cât împărțeau cu dvs.? Cred că sesizați și aici ...nuanța.
Păi, ori suntem parteneri și-mpărțim profit și pierderi, ori nu, și atunci rămâne de văzut ce vom avea de împărțit. (Salariații răspund în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale... Asta inseamnă, întâi de toate, un prejudiciu
previzibil ...Or, dacă ție, angajator, ți-a trebuit vreun an și jumătate doar ca să te prinzi că nu e ... Începutul pare promițător, dar aveți nevoie de o bună apărare).