rog raspuns, preferabil argumentat: - C.E.D.O. admite cereri pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau nu? - multumesc.
Cu toate ca ati mai deschis un topic pe acest subiect (fapt ce contravine regulamentului de postare) va raspund din jurisprudenta CEDO : Curtea are o cometenta temporala limitata - competenta ratione temporis - astfel incat aceasta este subordonata datei intrarii in vigoare a Conventiei si a protocoalelor la aceasta. Principiul consa in faptul ca aceasta nu se extinde la fapte anterioare intrarii in vigoare a Conventiei in privinta statului in cauza.
Pentru orice semnatar care a ratificat Conventia, aceasta intra in vigoare chiar de la data depunerii instrumentului de ratificare.
Prin urmare, consider ca nu puteti formula o astfel de cerere.
iar eu cred ca da , v-am argumentat odata , au fost cazuri iar curtea suprema de justitie s-a pronuntat ca DA se poate
Nu cred ca exista asa ceva la CEDO ... curte suprema de justitie.:)
Alte discuții în legătură
Actiune la c.e.d.o.
dmh
rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo
Matist
Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)