avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... - C.E.D.O. admite cereri ...?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

- C.E.D.O. admite cereri ...?

rog raspuns, preferabil argumentat: - C.E.D.O. admite cereri pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau nu? - multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 7 Septembrie 2009
eu am trimis deja cererea la c.e.d.o. si va voi comunica ulterior daca mi s-a admis sau nu. Oricum, va multumesc pentru opinii.
Ce a fost inainte de 1989, ce vi s-a intamplat atunci si nu ati reusit sa castigati, nu prea cred ca cererea pe care ati trimis-o la CEDO va fi admisa, atata vreme cat in acea vreme fosta republca socialista Romania nu prea mai era bagata in seama de nimeni, atat din Europa occidentala si mai cu seama din America de Nord! Daca ati fi facut diligente dupa 1990, referitor la ceea ce ati suferit in vremea comunismului de genul pecuniar, etc., la instantele din Romania, atunci ati fi putut trage nadejde! Dar, poate sa aveti castig de cauza in actualele circumstante!
Potrivit prevederilor constituţionale, după ratificarea Convenţiei europene a drepturilor omului de către ţara noastră aceasta face parte din dreptul intern, coroborând dispoziţiile art.11 alin.2 cu art.15 alin.2 din Constituţia României , putem afirma că C.E.D.O. poate fi sesizată cu plângeri care au ca obiect încălcări ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale produse ulterior intrării în vigoare a Convenţiei, întrucât legea dispune numai pentru viitor, ea nu are putere retroactivă.
Ca atare, încălcările privind drepturile şi libertăţile fundamentale trebuie să se fi produs după intrarea în vigoare a convenţiei pentru statul respectiv .

Exista sansa ca aceasta cerere sa fie admisa, deoarece Curtea este competentă să examineze faptele produse după ratificarea Convenţiei şi a Protocoalelor adiţionale, dar poate să analizeze şi faptele anterioare, dacă ele creează situaţii valabile ulterior (Cauza Kovacic şi alţii c. Slovenia, cererile nr.44574/1998, 45133/1998 şi 48136/1999, Secţia a III-a – cameră, Decizia din 01 aprilie 2004, citată în C.J. nr.6/2004, p.68-69)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune la c.e.d.o. dmh dmh rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo Matist Matist Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)