avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare succesiune

Dupa decesul mamei noastre, acum 22 de ani, ne-a ramasa , mie si sorei mele un apartament . Prin certificatul de mostenitor, ne revine fiecaruia o jumatate din aceasta locuinta in care acum locuiesc impreuna cu familia. Sora mea, stabilita in prezent in Statele Unite, vrea sa imi cedeze jumatatea ei . Care este modalitatea cea mai simpla de a realiza acest lucru, stiind ca ea nu se poate plimba intre SUA si Europa , pentru tot felul de formalitati.
Imputernicirea legalizata (Power of attorney ) , poate fi o solutie ?
Cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:02, 20 Octombrie 2016
Procura autentica.
Buna ziua,
O sfatuiesc pe sora dumneavoastra sa mearga fie la ambasada sau un consulat al Romaniei din SUA sau la un notar din SUA si sa formuleze o Imputernicire speciala prin care sa imputerniceasca pe cineva apropiat sau chiar pe dumneavoastra sa efectuati TOATE formalitatile pentru instrainarea cotei sale de mostenire chiar si catre imputernicit.
Deranjez prea mult, daca va rog sa imi spuneti si care ar fi metoda cea mai facila de a face aceasta instrainare? Donatie, vanzare sau pur si simplu cedare.
Va multumesc anticipat!
Sa mandateze o terta persoane , care sa ii reprezinte intersele.

In procura speciala sa se precieze, ca obiect, formalitatile ce vor fi efectuate in baza contractului de mandat.

Procura speciala se acorda pentru o singura operatiune juridice, ori pentru operatii determinate.

Nu se poate realiza o procura generala, ci una speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire matusa decedata sua Inaind Inaind Buna ziua Am avut o matusa in SUA care a decedat in anul 2021 si mi a lasat ca mostenire banii dintr un plan de pensie (annuity).Cand verisoara mea a mers la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Cumparare "vechime" pentru pensie fanady fanady Buna ziua. Sora mea este cetatean roman cu dubla cetatenie ( romana si americana), locuiete in Statele Unite, Nu a mai venit in Romania de 5 ani,iar ... (vezi toată discuția)