avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire matusa decedata SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire matusa decedata SUA

Buna ziua
Am avut o matusa in SUA care a decedat in anul 2021 si mi a lasat ca mostenire banii dintr un plan de pensie (annuity).Cand verisoara mea a mers la banca si a intrebat ce se poate face, i s a raspuns ca oricum nu voi lua banii, nefiind cetatean american.
Ea si a intrebat avocatul si acesta i a dat un model de procura prin care eu o fac reprezentantul meu legal-power of attorney, care trebuie semnat la Ambasada americana in fata unui notar.Notarul nu lucreaza momentan decat cu cetatenii americani.
Ce pot face?
Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
Inaind, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:47, 1 August 2021
Ar fi bine sa luați legătura cu un avocat american din statul respectiv.
Incercati sa discutati și cu un notar roman.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asta stiam si eu, ca necunoscator al legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambasada/Consulatul României în SUA lucrează cu și pentru cetățenii romani.
Ați încercat sa obțineți o programare?
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie retroactiva pt o persoana plecata in strainatate marilow marilow buna ziua.am o matusa care a plecat in america acum 23 ani si are virsta de 93 de ani.traieste in america la fundati tolstoy si primeste ajutor social(a ... (vezi toată discuția)
Cumparare "vechime" pentru pensie fanady fanady Buna ziua. Sora mea este cetatean roman cu dubla cetatenie ( romana si americana), locuiete in Statele Unite, Nu a mai venit in Romania de 5 ani,iar ... (vezi toată discuția)
Cedare succesiune alexandru9591 alexandru9591 Dupa decesul mamei noastre, acum 22 de ani, ne-a ramasa , mie si sorei mele un apartament . Prin certificatul de mostenitor, ne revine fiecaruia o jumatate din ... (vezi toată discuția)