avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare \"vechime\" pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare "vechime" pentru pensie

Buna ziua.
Sora mea este cetatean roman cu dubla cetatenie ( romana si americana), locuiete in Statele Unite,
Nu a mai venit in Romania de 5 ani,iar documentele romanesti ( buletin si pasaport ) i-au expirat.
Daca imi trimite copie dupa pasaportul american si o procura pe care eu o voi traduce si legaliza, ii pot cumpara "vechime" pentru pensie pentru ultimii 5 ani?
Mentionez ca ea a plecat din Romania in anul 1992, iar la vremea respectiva avea 14 ani in campul muncii ( fiind sub termenul minim de 15 ani nu beneficiaza de pensie).
Va multumesc.
da, ar trebui facut o procura speciala ( power of attorney) prin care sa va dea dreptul sa actionati in numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire matusa decedata sua Inaind Inaind Buna ziua Am avut o matusa in SUA care a decedat in anul 2021 si mi a lasat ca mostenire banii dintr un plan de pensie (annuity).Cand verisoara mea a mers la ... (vezi toată discuția)
Pensie retroactiva pt o persoana plecata in strainatate marilow marilow buna ziua.am o matusa care a plecat in america acum 23 ani si are virsta de 93 de ani.traieste in america la fundati tolstoy si primeste ajutor social(a ... (vezi toată discuția)
Cedare succesiune alexandru9591 alexandru9591 Dupa decesul mamei noastre, acum 22 de ani, ne-a ramasa , mie si sorei mele un apartament . Prin certificatul de mostenitor, ne revine fiecaruia o jumatate din ... (vezi toată discuția)