avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - pensie alimentara

Dupa pronuntarea divortului (hotarare definita - neatacata in 30 de zile), DUPA CAT TIMP are dreptul parintele care are si domiciliul minorului sa se adreseze Instantei si sa ceara pensia alimentara retroactiv. In instanta parintele caruia i s-a incredintat minorul a refuzat sa ceara pensia alimentara motivand ca nu are nevoie, ulterior a inaintat plangere pentru pensia alimentara . Care este intervalul de timp care sa treaca de la pronuntarea definitiva, pana la o alta solicitare ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:35, 20 Octombrie 2016
Se obliga la pensie în hotărârea de divort.
va rog sa detaliati !
Daca prima instant nu s-a pronuntat ref. la pensia alimentara, aceasta se poate cere oricand dupa prima hotarare, chiar si a doua zi dupa pronuntare. Procedural, cele doua chestii nu au legatura.
Prima instanta s-a pronuntat ,obliga paratul la plata pensiei de 50 lei pe luna .
Atunci se poate promova oricand o noua actiune daca datele care au fost avute in vedere in prima hotarere s-au schimbat (au crescut nevoile minorului, au crescut veniturile parintelui obligat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gabi75 gabi75 daca dupa sentinta de divort ,, definitiva si irevocabila, in care tatal cere custodia copilului,, si o primeste ,, dar nu cere pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara paula22 paula22 In cazul unui divort parintii trebuie sa plateasca pensia alimentara copiilor pana la varsta de 25 de ani atata timp cat ei sunt la scoala(facultate)? (vezi toată discuția)
Divort rpc rpc Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta, urmeaza sa am prima infatisare, de la inceput am pornit amandoi ca suntem in acord cu divortul, acum el face ameninteri ca ... (vezi toată discuția)