avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier!

Buna ziua!
Am un prieten care a avut un accident de masina.Dupa 5 zile de la accident un baiat a murit.Colegul meu este distrus merge la psiholog si nu stie ce e cu el.Nu era beat nu a fugit nu a sters urmele accidentului.A intrat intr-o intersectie fortand verdele avand un pic de viteza si un copil a fugit direct in lateralul masinii.Nu pe capota sau ceva de genul,in aripa fata dreapta aripa fiind foarte putin indoita.La fata locului echipajele de politie au constatat ca soferul este nevinovat atat din pozitia masinii cat si din urmele de frana plus martorii de la fata locului.Dupa 25 de zile de la accident a fost chemat la politie a fost arestat 24 de ore si in aceiasi zi a fost dus la procurori si seara la 9 :30 a fost judecat si pus in stare de libertate.Masina a fost confiscata pe motiv ca e proba.Acum dupa 25 de zile au aparut 7 martori care sustin ca soferul a trecut pe rosu.Intamplarea face ca acesti oameni sa fie rromi iar martorii de la fata locului nu mai vor sa declare ca la momentul respectiv fiind amenintati.Eu vreau sa va intreb acum ce poate pati colegul meu ?Nu are cazier este student.A fost scos din spital cu o masina de la jandarmerie deoarece rudele baiatului au facut scandal si au vrut sa il omoare,primind amenintari , la locul faptei a fost si palmuit de mai multe femei.Nu s a putut apropia de familie pentru a discuta sau pentru a ajuta la inmormantare cu bani si toate cele.Se poate ajunge la o pedeapsa cu executare?Stiu din ce spune el ca pedeapsa minima este 2 si maxima este 7 ani.Va rog un raspuns baiatul este distrus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dxt_morgan , utilizator 01:25, 23 Octombrie 2016
Este devreme sa trageti concluzii, o sa se faca o expertiza care v-a stabili dinamica producerii accidentului.
Sa isi ia in primul rand un avocat bun care sa poata prezenta atat organelor de urmarire penala cat si instantei de judecata faptele reale, interventiile false si marturiile false ce le sustin acei romi si faptul ca prietenul dvs este in pericol datorita furiei familiei sau a rudelor celui decedat. Avocatul poate prezenta instantei de judecata circumstantele atenuante( va explica tot el despre ce e vorba) si sansele sunt reduse sa ia pedeapsa cu executare in opinia mea, mai ales daca se va dovedi ca nu a fost vina lui va primi neinceperea urmaririi penale, dar, repet, are nevoie de avocat sa il reprezinte din faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecut din martor si posibila victima in acuzat ema.pascalin ema.pascalin acum un an sotul meu conducea masina indreptandu-se spre casa si la acea ora (22.30) din sens opus era trafic intens. la un moment dat din coloana a iesit o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum 3 ani ,in anul 2017 ,prietenul meu a accidentat ... Iuliad18 Iuliad18 Buna ziua! Acum 3 ani ,in anul 2017 ,prietenul meu a accidentat un bărbat care a decedat. Bărbatul se afla pe mijlocul străzii și s-a băgat in mașina in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului CountPorcula CountPorcula Un prieten a avut miercuri noapte (23:00) un accident in care au fost implicate 2 masini (un renault megane (2003-2008) si un peugeot 307 model destul de nou) ... (vezi toată discuția)