avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Acum 3 ani ,in anul 2017 ,prietenul meu a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Acum 3 ani ,in anul 2017 ,prietenul meu a accidentat ...

Buna ziua! Acum 3 ani ,in anul 2017 ,prietenul meu a accidentat un bărbat care a decedat. Bărbatul se afla pe mijlocul străzii și s-a băgat in mașina in usa și aripa de la șofer. După ce a fost dus și i s-au făcut probe,a reieșit faptul ca decedatul avea o alcoolemie de 3,3 mg/l in sânge. Polițiștii aflați la fata locului nu au considerat ca prietenului meu trebuie sa ii dea amenda sau sa ii retina permisul de conducere. După expertiza a reieșit ca el avea o viteza de 70 km/h (eram la intrarea in localitate)și accidentul putea fi evitat la 54 km/h(in expertiza scrie ca s-a calculat viteza in functie de distanța unde a fost parcata mașina pentru ca nu au existat urme de frâna). Am parcat la circa 50m mai in fata pentru ca nu am stiut cum se procedează și nu am vrut sa încurcăm traficul. Nici nu am stiut ca este vorba despre o persoana pana nu am oprit și am văzut bărbatul întins pe jos. Judecătoarea nu dorește sa ne aprobe o reexpertiza pentru a demonstra ca accidentul nu se putea evita. Cum se procedează in aceasta situație și ce pedeapsa ar putea primi prietenul meu cu toate ca mi se pare aberant ca s-a ajuns in situația in care sa dea culpa comuna având in vedere ca bărbatul era pe mijlocul drumului ,a travaersat strada printr-un loc nepermis și era și sub influența băuturilor alcoolice. Va multumesc!
Daca sentinta nu este favorabila, aveti dreptul sa depuneti apel si solicitati si acolo.
Urmează sa facem apel ,probabilitatea sa accepte am înțeles ca este mai mare. Voiam sa știu dacă ma prezint ca martor șansele favorabile sunt mai mari? Precizez ca sunt singura martora. Și în caz ca asiguratorul trebuie sa plătească daune morale,se pot întoarce după împotriva șoferului sa plătească el?
Nu pot sa fac aprecieri in concret fara sa cunosc dosarul.
Asiguratorul plateste in calitate de parte responsabila civilmente.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Cercetat pentru ucidere din culpa - in urma expertizei tehnice s-a declarat culpa comuna serbancostin82 serbancostin82 din martie 2009 sunt cercetat pentru ucidere din culpa in urma unui accident rutier. s-a declarat culpa comuna in urma expertizei tehnice, victima in varsta de ... (vezi toată discuția)