Va voi prezenta pe scurt situatia..Am infiintat un SRL impreuna cu inca o persoana in decembrie 2005, eu in calitate doar de asociat, cealalta persoana in calitate de asociat si administrator. In aprilie 2006 am incheiat un contract de cesiune pentru partile mele sociale, la un avocat, cu data certa, renuntand la caliatea mea de asociat in aceasta societate. Este vorba despre un salon de coafura, care pana in momentul cesiunii nu a avut activitate. Intre timp nu am mai tinut nici un fel de legatura cu persoanele implicate in aceasta societate. Anul acesta (2009) am aflat ca persoanele ramase in societate nu au facut inregistrarea cesiunii la ORC..deci sunt inca asociat intr-o firma care nu a avut activitate decat 2 luni, nu are bilanturi depuse din 2006, are sediul expirat, lucruri pe care le-am aflat de pe site-ul recom.ONRC la "verificare existenta firme". Ce pot sa fac? As vrea sa ies din acesta societate sau sa o desfiintez cumva.. Cealalta persoana care este si administrator mi-a spus ca nu are posibilitatea (financiara) sa se ocupe de aceasta situatie si ca nu o intereseaza.. Care sunt solutiile?
Daca nu ati depus in termen bilanturile la ORC, lasati ca ei sa o didizolve, pur si simplu avand ca temei juridic nedepunerea acestora la ORC, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.31/1990
Cel mai bine ar fi sa va ocupati dvs. de inregistrarile la ORC privind cesiunea, sa platiti taxele, care se vor ridica la aprox 500 - 600 lei si astfel ati scapat de calitatea de asociat dar si de firma.
este solutia cea mai simpla si cea mai eficienta in cazul dvs.