avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociat unic al unui SRL/ membru fondator al unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociat unic al unui SRL/ membru fondator al unei asociatii

Buna ziua!

Daca sunt asociat unic al unei societati comerciale, pot sa fiu si membru fondator al unei asociatii in acelasi dmeniu de activitate?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:50, 19 Iulie 2017
Da, fara probleme puteti sa fiti pe lista membrilor fondatori la un ong..
Multumesc pentru raspuns!

Va rog, daca se poate si o alta lamurire.

SRL-ul si asociatia despre care va vorbeam, pot avea acelasi sediu/punct de lucru. Mai exact, intentionez sa cumpar o casa unde sa desfasor anumite activitati/proiecte prin firma si alte activitati prin asociatie. Intentia este de a pune la dispozitie casa respectiva pentru firma si asociatie printr-un contract de comodat, intrucat printr-un contract de inchiriere mi-ar fi foarte greu tinand cont ca acea casa as putea s-o iau doar printr-un credit ipotecar.

Este in regula din punct de vedere legal?
ONG-ul poate avea sediul unde are sediul si firma, nu exista conditionari si limitari cum exista pt sediiile firmelor, sa nu fie mai multe in acelasi spatiu. Da, se poate face contract de comodat cu ONG-ul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social al unei asociatii kokolyko kokolyko In vederea infiintarii unei asociatii, sediul social poate fi stabilit si in cadrul unui birou al unui avocat asa cum se intampla in cazul societatilor? Sau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre mine ca p.f. si srl al carei proprietar sunt federica federica De curand mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea.In ... (vezi toată discuția)
Sediu social pentru ong-asociatie gabrielacp gabrielacp Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca este nevoie, in cazul infiintarii unei asociatii, de semnatura ambilor proprietari ai unui apartament, ce va fi ... (vezi toată discuția)