avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Buna seara , am urmatoarea problema: s-a dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui si s-au stabilit urmatoarele cote :2/8 mamei , 3/8 eu (fiu) si 3/8 fratele (decedat) ai carui mostenitori sunt sotia si fiica.
Intrebare : Mostenitorii fratelui pot sa renunte la mostenire dupa ce s-a incheiat actul de mostenitor ?
Multumesc anticipat .
Nu. Dupa ce s-a incheiat actul de mostenitor nu mai pot renunta.
Dar, pot sa vanda, sa doneze / sa cedeze cu titlu gratuit cota de mostenire stabilita prin certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ancamate ancamate Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - un titlu de proprietate (pentru un teren) eliberat pe numele a doi frati (F1 si F2), ambii decedati. - Mostentori (M1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)