Intentionez sa propun comitetului executiv inlocuirea vechilor sigurante cu unele automate, atat din tabloul general de electricitate, cat si pe cele de la etaje. Intrebarea este: pot demara aceste lucrari cu o firma autorizata sau doar cu Electrica?
Cineva mi-a spus ca acele tablorui sunt proprietatea Electrica si doar ei au dreptul sa faca aceste lucrari.
Buna intrebare!!!!!
Dar aici chiar ca ne-ati pus-o!!!! :)
Ca sa-mi dau si eu cu parerea, daca mi s-ar cere sa fac o asa lucrare in mod sigur m-as adresa societatii Electrica, indiferent cat ar costa. Nici nu m-as mai gandi la alta firma.
E foarte buna ideea. Exceptionala, felicitari!!!!!
Va multumesc.Schimbarea sigurantelor e doar o parte dintr-un plan in legatura cu instalatia electrica: schimbare sigurante tablou principal si pe scara, lampi cu senzor pe scara si montare contactor pentru ghenele de gunoi, astfel incat becul sa se aprinda doar atunci cand usa este deschisa. Acum sper sa se si aprobe. Planurile sunt usor de facut, mai greu e cu convins lumea ca sunt necesare.
ptr Armenteros.Cu experienta unei situatii similare,(explozie tablou general),va comunic ca societatea Electrica nu se implica direct decat pentru eventuale interventii ,cazuri de forta majora .Pentru realizarea efectiva a instalatiei se solicita utilizarea de personal autorizat,solicitat de catre persoana juridica asociatia de proprietari.In cazul nostru ,noaptea electrica a intervenit a eliminat soclurile si sigurantele degradate si a conectat provizoriu instalatia condominiului direct fara protectie.Romanul,daca s-a vazut ca trece curentul, functioneaza lampa si TV,nu s-a mai aratat interesat sa refaca instalatia care oricum era veche ,numai asigura securitatea pentru consumul sustantial marit fata de capacitatea la care a fost prevazuta cu 30 de ani in urma .Pana la urma tabloul electric a cedat ,electrica serviciul de urgente a precizat ca nu poate interveni datorita degradarii totale inclusiv cabluri.Asociatia a angajat electrician autorizat care a refacut instalatia .
Va multumesc mult pentru raspuns. Oricum, inainte o sa fac o itampinare si la electrica, poate si-au schimbat politica. daca nu si-a schimbat-o, trebuie sa fac un contract beton sa nu dau peste niste ageamii si sa ne explodeze tabloul. Nu de alta, dar am mai auzit cazuri. Oricum, materialele vor fi achizitionate de asociatie, pentru ca am auzit de cazuri in care firma autorizata a folosit sigurante sau transformatoare de proasta calitate. Prefer ceva mai scump dar care sa tina.
cu riscul de a supara o anumita persoana si de a primi replici acide din partea acesteia, am sa va ofer un raspuns dpdv tehnic, nu din experienta unor intimplari mai mult sau mai putin recente pe aceasta tema.
intr-adevar, acele tablouri electrice de palier, precum si cel general, sint in exploatarea electrica, aceasta societate actionind NUMAI la inlaturarea defectiunilor aparute, nu insa si pentru inlocuirea acestor sigurante sau cabluri (sau conductoare) electrice.
pentru aceasta lucrare, in baza unui contract ferm intre asociatie si firma (care poate fi chiar si electrica), in baza unui proiect, puteti angaja ORICE firma autorizata ANRE pentru executia unor astfel de lucrari. lista acestor firme o puteti gasi pe site-ul ANRE, cit si la sediile Electrica (in bucuresti sint afisate, nu stiu daca si in provincie).
va recomand sa executati lucrarea cu o firma serioasa, nu cu una de duzina, care sa dispara in neant prin faliment. este mai scump (poate), dar mai sigur.
de asemenea, va recomand si inlocuirea conductoarelor (cablurilor) din aluminiu cu unele din cupru, daca este cazul, iar sigurantele sa fie numai de firma.