Intentionez sa propun comitetului executiv inlocuirea vechilor sigurante cu unele automate, atat din tabloul general de electricitate, cat si pe cele de la etaje. Intrebarea este: pot demara aceste lucrari cu o firma autorizata sau doar cu Electrica?
Cineva mi-a spus ca acele tablorui sunt proprietatea Electrica si doar ei au dreptul sa faca aceste lucrari.
Astazi am fost pana la Enel si am aflat tot ce ma interesa:
1. Lucrarea se poate face cu orice firma sau PFA
2. Inainte de inceperea lucrarilor trebuie sa fac o hartie catre Enel, sa adaug o copie de pe buletinul Presedintelui sau Administratorului, pentru ca asociatia va trebui sa plateasca la Enel taxele de reconectare la retea si sigiliu. Deh, mai tre sa faca si un ban pe spinarea altora.
La noi in imobil aceasta lucrare s-a facut acum doi ani (in afara inlocuirii cablurilor).Lucrarea a fost facuta de o firma particulara si ne-a costat 100 roni de ap.In acesti 100 roni s-au inlocuit tablourile,sigurantele si s-au montat lumini cu senzori de lumina si miscare pe fiecare palier si reflectoare tot cu senzori de miscare si lumina la intrarea in scari.In doi ani am recuperat suma investita ,acum platind bani marunti la curent,avand in vedere ca nu se mai aprinde lumina in toata scara numai pe palierul pe care este nevoie.Per total este o afacere buna.