avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigurante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigurante

Intentionez sa propun comitetului executiv inlocuirea vechilor sigurante cu unele automate, atat din tabloul general de electricitate, cat si pe cele de la etaje. Intrebarea este: pot demara aceste lucrari cu o firma autorizata sau doar cu Electrica?
Cineva mi-a spus ca acele tablorui sunt proprietatea Electrica si doar ei au dreptul sa faca aceste lucrari.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Armenteros, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:13, 1 Septembrie 2009
Astazi am fost pana la Enel si am aflat tot ce ma interesa:
1. Lucrarea se poate face cu orice firma sau PFA
2. Inainte de inceperea lucrarilor trebuie sa fac o hartie catre Enel, sa adaug o copie de pe buletinul Presedintelui sau Administratorului, pentru ca asociatia va trebui sa plateasca la Enel taxele de reconectare la retea si sigiliu. Deh, mai tre sa faca si un ban pe spinarea altora.
daca lucrarea nu necesita desigilarea contorului/contoarelor, puteti sari peste pasul 2 ;)
Schimb tabloul, sigurante toate alea... Contoarul nu.
La noi in imobil aceasta lucrare s-a facut acum doi ani (in afara inlocuirii cablurilor).Lucrarea a fost facuta de o firma particulara si ne-a costat 100 roni de ap.In acesti 100 roni s-au inlocuit tablourile,sigurantele si s-au montat lumini cu senzori de lumina si miscare pe fiecare palier si reflectoare tot cu senzori de miscare si lumina la intrarea in scari.In doi ani am recuperat suma investita ,acum platind bani marunti la curent,avand in vedere ca nu se mai aprinde lumina in toata scara numai pe palierul pe care este nevoie.Per total este o afacere buna.
Armenteros a scris:

Schimb tabloul, sigurante toate alea... Contoarul nu.
inlocuirea conductoarelor dintre contor si sigurante (daca este nevoie) necesita desigilarea contorului ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Obligația cui este schimbarea tabloului de siguranțe de pe paliere Nicosan Nicosan Obligația cui este de a schimba tablourile de siguranțe aferente fiecărui apartament precum și cablurile de la parter pana la ultimul etaj situate în casa ... (vezi toată discuția)