avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigurante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigurante

Intentionez sa propun comitetului executiv inlocuirea vechilor sigurante cu unele automate, atat din tabloul general de electricitate, cat si pe cele de la etaje. Intrebarea este: pot demara aceste lucrari cu o firma autorizata sau doar cu Electrica?
Cineva mi-a spus ca acele tablorui sunt proprietatea Electrica si doar ei au dreptul sa faca aceste lucrari.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Armenteros, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:13, 1 Septembrie 2009
Cu riscul de a dezamagi un user care se teme
, dar pe care il respect pentru mesajele pertinente .In cazul de fata raspunsul este ok,mai ales in directia
Este adevarat ca astfel de investitie necesita costuri ridicate dar care sunt justificate ,mai ales in conditiile fluctuatiilor valorilor energiei electrice
Total de acord cu raspunsul dat de @felix34. Aceasta lucrare poate fi facuta cu orice firma autorizata pe baza de deviz, contract, garantii, receptie, etc ca orice reparatie la o instalatie sau parte comuna a blocului.
Pentru @ynocenta
De unde ati extras acel citat si cine este cel cu mesaje pertinente , ok, in directia?

La subiect precizez ca nu este o investitie si nici nu necesita costuri ridicate in comparatie cu hidroizolatia terasei, inlocuirea instalatiei de alimentare cu apa sau a instalatiei de canalizare. Sunt costuri mult mai mici practic putandu-se inlocui toate cablurile, dozele, sigurantele din tablouri, instala senzori de prezenta , etc si ajungand la aproximativ 200 - 300 lei de palier - 40-60 lei de apartament.
Cat de curios poate sa fie adriantot sa afle daca chiar este laudat !Chiar despre dvs am recunoscut ca opinia dvs este ok in directia inlocuirii totale a instalatiei (cablurilor) .Scuze pentru forma incompleta in care a aparut mesajul anterior.
Intr-adevar, va trebui sa aleg bine, desi intentionez sa trimit vreo 10 oferte la mai multe firme. In plus, referitor la sigurante as dori sa utilizez numai MG care este lider mondial.
Eu am cerut deviz unei firme pentru toata partea electrica a blocului, insa la conductori m-a refuzat "ca e mult de munca". Oricum, sper ca aceste proiecte sa treaca de A.G.
Oricum, lucrarea va fi efectuata anul viitor. Acum am alte belele pe cap. Subsolul, unde refuleaza r.....t-ul din cand in cand din cauza unei erori de constructie.
Din iulie am tot cautat firme care sa rezolve problema si am gasit zilele trecute. Acum astept devizul.
Un sfat.
Incercati sa nu lucrati cu mai multe firme, ci sa va faceti o colaborare in timp cu o singura firma, eventual inca una de rezerva, si care sa presteze si instalatii sanitare si electrice. Nimic din lumea asta nu va va asigura o garantie mai buna decat daca le sunteti client permanent, atat pentru lucrarile pe proprietatea comuna, cat si recomandarea lor catre proprietari, in apartamentul acestora.
Si DA, trebuie inceput cu subsolul.

Alte discuții în legătură

Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Obligația cui este schimbarea tabloului de siguranțe de pe paliere Nicosan Nicosan Obligația cui este de a schimba tablourile de siguranțe aferente fiecărui apartament precum și cablurile de la parter pana la ultimul etaj situate în casa ... (vezi toată discuția)