Salut. Vreau sa stiu dupa cat timp in urma divortului se poate face partaj atat bunuri cat si datoriile ramase in urma divortului.... Datoriile ramase dupa divort exemplu:
- apartament prin prima casa luat in timpul casatoriei eu titular imprumut si ea coplatitor. Dupa divort ea nu avea unde sta cu minorul si am cazut de acord sa ramana in apartament cu fetita si concubinul cu conditia sa plateasca ratele , care au fost platite 2 luni dupa care nu au mai platit. Apartamentu a fost vandut fapt care datoriile nu au fost achitate iar diferenta a fost platita cu poprire pe salariul meu nu si al ei .. Pot recupera bani care trebuia sa ii platim jumate/ jumate daca fac partaj ?
A doua intrebare? Apartamentul a fost renovat si mobilat cu bani primiti in urma unei despagubiri din partea fratelui meu . se considera bun comun ? Pot recupera bunurile in urma partajului care au fost luate in mare parte de ea si rudele ei ( ce a fost pe placul ei restul au ramas )
Teoretic, termenul pentru partajarea bunurilor comune este imprescriptibil, deoarece vorbim despre un drept de proprietate.
Dar, in cazul dvs. situatia se complica putin, deoarece vorbiti de niste sume de bani.
Trebuie sa aveti grija cum formulati actiunea astfel incat sa nu fie motivata ca fiind un drept de creanta impotriva fostei sotii, deoarece in acest caz vorbim de un termen de prescriere de 3 ani.
Am inteles . si incazul ei ca nu mai are bunurile ? Daca dupa 3 ani nu se mai poate formula sub forma de creante se mai poate face ceva ? Si mai am o intrebare daca puteti sa ma ajutati...datoria restanta pentru apartament a fost achitata catre ANAF , pe cine dau in judecata sa imi pot recupera jumatatea care trebuia achitata de ea ?
Multumesc