avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere?

In anul 2008 l-am girat pe sotul meu pentru a achizitiona in leasing o masina.Dupa un an si jumatate sotul si-a pierdut locul de munca noi anuntand telefonic firma respectiva despre acest lucru .Dansii ne-au comunicat ca vor veni sa recupereze autoturismul.Lucru care s-a si intamplat daar dupa vreo 5-6 luni perioada in care se pare ca a curs datoria noastra catre ei.
Au luat masina, s-a incheiat procesul verbal de receptie si noi am crezut ca s-a terminat toata povestea.Luna aceasta,dupa sase ani de la acele evenimente(de cand au luat masina) m-am trezit cu instiintare de la acea firma ca sunt datoare cu peste 22000de lei .Intrebarea mea este daca e legala cerinta lor si ce se poate intampla noi neavand posibilitatea de a da acesti bani.Si nici nu stiu de unde a aparut suma asta!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: neaguvasile , utilizator 13:26, 5 Martie 2020
Buna seara,
Nu e legal.
NU SEMNATI niciun act si nici nu faceti vreo propunere acestor firme de recuperatori.
In majoritatea cazurilor sunt firme care lucreaza la limita legii (uneori depasind-o) bazandu-se pe necunosterea legii si pe frica oamenilor.
Nu discutati cu respectivii decat in prezenta unui avocat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
in judecata cu firma de leasing LiaCucos LiaCucos in iulie 2007 am luat cu contract de leasing o masina la care am achitat rate pana in decembrie 2008, in ianuarie si februarie 2009 nu am mai putut achita ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)