avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliul copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliul copil minor

Buna ziua,Am avut de curând un proces de divorț cu 2 copii minori,iar fata a ales sărrămână la mine iar băiatul de 3 ani judecătorul la iîncredințat mamei,problema este următoarea...fosta sotie a luat băiatul si sau mutat de la reședința unde erau si nu i mai găsesc,ce trebuie să fac? Pt ca să stabilit custodie comună,avea dreptul să se mute fara ca eu să fiu anunțat în prealabil...vă multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:18, 24 Octombrie 2016
De principiu, nu, insa depinde si unde s-au mutat. Nu aveti nicio idee? Mergea la vreo gradinita?
Ce am auzit de la lume...ca sar fii mutat în alta localitate...iar pe copil când l am cautat la grădiniță nu mai era acolo educatoarea a zis ca lipsește de ceva timp...ce trebuie sa fac?va rog frumos sa ma ajutați.
Dreptul de a se muta îl are.
nu e vorba de un arest la domiciliu sau de interdicția de a părăsi localitatea.

Aveați dreptul de a fi anunțat.

Ce scrie în hotărâre trebuie respectat.
nu aveti un numar de telefon al fostei sotii, la care sa luati legatura cu ea? facebook, adresa de mail?
Daca trec cateva zile si nu va raspunde si nu stiti nimic de copil,va trebui sa anuntati politia pentru disparitia minorului. De asemenea, daca aveti program de vizita puteti face plangere penala pentru nerespectarea sentintei judecatoresti.
totul depinde insa de cum v-ati inteles la process, de sentinta.
Poate surveni o modificare a resedintei, atata vreme cat este respectata hotararea judecatoreasca.


Locuinta minorului a fost fixata la mama.


Aceasta decide unde isi stabilesc locuinta statornica a minorului .( locuinta , ca institutie civila, trebuie delimitata de domiciliul minorului ).


Dumneavoastra puteti face demersuri pentru a afla unde locuieste efectiv fosta partenera de viata, in vederea exercitarii dreptului de vizitare.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. in urma divorțului ... gaby_4you gaby_4you Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)