avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Soţia vrea să dea divorţ, dar soţul refuză să-i dea certificatul de căsătorie. Cum poate proceda?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:23, 24 Octombrie 2016
Scoate alt certificat.;)
Sau face actiunea in care arata ca certificatul este la el.
Merge la Serviciul de Stare Civila unde a fost incheiata casatoria si solicita un duplicat al certificatului de casatorie, duplicat care are aceeasi valoare juridica ca si certificatul eliberat la momentul inregistrarii casatoriei.
Pentru formalitatea de divort este acceptata o copie xeroxata a certificatului de casatorie.

Poate detineti o copie a acestuia, acasa.Ori , daca ati depus-o la vreo autoritate publica, rugati-i sa va remite o copie a documentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună , mă numesc tabita și aș dori sa știu ce trebuie sa fac ca sa pot divorța ... Tabitaapostol Tabitaapostol Bună seara, aș dori sa știu ce trebuie sa fac ca sa pot divorța dacă soțul nu vrea iar certificatul de căsătorie este la el și nu vrea sa mi-l dea ca ... (vezi toată discuția)
Problema actiune divort mirceabatranu mirceabatranu buna seara, doresc sa deschid actiune divort,dar sotia refuza sa-mi dea actele necesare.Am parasit domiciliul in urma cu o luna.Impreuna avem un baietel de un ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie Nina1 Nina1 Buna ziua, In urma casatorie s-a eliberat un certificat de casatorie in 2003. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se elibera un alt certificat de ... (vezi toată discuția)