Buna ziua !
As dori un sfat cu privire la plata vechimii si concediul prenatal.As dori sa platesc vechime, dar si cei cativa la suta pentru a beneficia de plata in concediu.Care este perioada minima pentru care pot sa platesc?Am inteles ca este vorba de 200 si ceva de lei.Plata se face lunar sau trimestrial ?Si aceasta suma ce include, mai specific ?
Va multumesc.
Legislatia actuala permite incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii pentru acoperirea unor perioade de stagiu de cotizare in ultimii 5 bani.
Despre ce fel de concediu vorbiti, concediu de maternitate sau concediu pentru cresterea copilului ?
Am uitat sa mentionez ca detin P.F.A, prin urmare trebuie sa platesc pentru vechime in munca.Ma intereseaza ambele, intrucat am o fosta colega care nu a cotizat cei cativa la suta si nu a beneficiat de concediu prenatal platit.
Deci, care ar fi perioada minima pentru care eu trebuie sa cotizez ? Pentru ca mai apoi sa beneficiez de concediu prenatal platit si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Va multumesc.
Pentru concediu de maternitate va trebui sa incheiati un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru plata contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii (0,85% si se aplică asupra veniturilor supuse impozitului pe venit).
Potrivit art.7 din OUG 158/2005, stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului si a indemnizatiei de maternitate este de o lună realizata în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.