avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

daca am un salariu de 12.000 lei/luna ,ce indemnizatie primesc pentru cresterea copilului timp de 2 ani si cine plateste aceasta indemnizatie;angajatorul sa statul?
Cel mai recent răspuns: ContSters408896 , utilizator 10:12, 26 Octombrie 2016
1. Fondurile necesare plăţii drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, cheltuielile administrative, precum şi cele de transmitere a drepturilor se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Calculul şi plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, inclusiv a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate, se fac de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, prin agenţiile teritoriale. (art.23 din OUG 111/2010)

In speta, statul plateste indemnizatia si nu angajatorul.

2. Cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

3. 12000 lei/luna inseamna brut sau net ?
12.000 lei/luna este salariul net,iar media veniturilor pe ultimile 12 luni este de 15.000 lei,ceea ce inseamna ca fata de cele aratate de dvs,voi primi o indemnizatie de 12.750 lei?
Este ceva extraordinar daca este asa.Dar ordonanta de guvern de cand este aplicabila?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2016
ContSters408896, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.66/19 apr.2016 privind indemnizatia lunara pentru cresterea copilului crisanvasile crisanvasile Am un salariu de 10.000 lei/luna net.In ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului am realizat timp de 12 luni un venit net de 120.000 lei net.Conform legii ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului net s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmeaza sa primesc indemnizatie pentru cresterea copilului si am inteles ca valoarea acestei indemnizatii este un procent (85%) din salariu net, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.urmeaza sa nasc pe 24 februarie 2022.ma intereseaza ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc pe 24 Februarie 2022.Ma intereseaza cum se plateste concediul prenatal,postnatal si cel de crestere copil si de catre cine(angajator ... (vezi toată discuția)