avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasii au aceleasi drepturi ca proprietarii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasii au aceleasi drepturi ca proprietarii?

Buna ziua,ma numesc Maria si locuiesc intr-un imobil cu chirie la stat,dar in acel imobil locuiesc si 2 proprietari care,abuziv consider eu,mi-au amplast diverse obiecte de-a lungul zidului apartamentului meu deteriorandu-mi tencuiala,zicandu-mi ca eu nu am drepturi ca chirias.Cineva mia spus car exista o lege care asigura o protectie zidului,adica pe un anumit metraj,nimeni nu poate folosi sau depozita nimic la zidul meu.Intrebarea ar fii,daca cunoasteiti si ma puteti ajuta cu nr. legii,suprafata mentionata in lege precum si faptul ca daca sunt chirias a-m aceleasi drepturi conform respectivei legi ca si proprietarii.Va mentionez ca in contractul de inchiriere platesc 28 de mp de curte si gradina,iar eu folosesc doar calea de aces intrare/iesire imobil.Va multumesc.Maria
Cel mai recent răspuns: Ene Sorin , Avocat 20:56, 5 Septembrie 2009
Legea nr. 114/1996 reactualizata, legea locuintei
Va multumesc mult.A-m citit legea,dar nefiind in materie,nu prea inteleg nimic.Daca e posibil,ajutati-ma cu un capitol,art.Va multumesc....Maria
Intai de toate incercati o notificare a tulburatorului facuta prin executor judecatoresc prin care solicitati sa-si ridice bunurile depozitate.
Cea mai energica actiune si cu un efect rapid poate fi o plangere penala pt tulburare de posesie(art. 220 C.penal) daca bunurile sunt depozitate pe terenul pe care-l folositi(care figureaza in acte). Dar atentie pt ca acestia nu trebuie sa aiba nici un drept asupra terenului(cochiriasi, coproprietari, etc), altfel ar fi in legitimitate.
Puteti sa mai introduceti o actiune posesorie pentru a elibera locul.
Exemplele dumneavoastra se refera la unele servituti reglementate de codul civil art 607-610 C.civil) care stabilesc niste distante pana la care se poate construi sau planta de catre vecini dar in situatia dumneavoastra nu avem de-a face nici cu o constructie nici cu o plantatie.
Deasemenea pentru julitura de pe gard si alte prejudicii puteti introduce o actiune in raspundere delictuala(art.999 1000 C.civ raspunderea pentru fapta proprie a vinovatului)
Eu va doresc ca rezolvarea sa realizeze inca de l;a momentul notificarii fara sa mai intrati in probleme juridice complexe,
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre 2 constructii cosmintt26 cosmintt26 Locuiesc la o vila si in spatele vilei dispun si de un teren. De zeci de ani \\\\"in fundul\\\\" curtii exista o constructie simpla din caramida, o magazie. ... (vezi toată discuția)
Despre teren construit in curte corinasilvia corinasilvia Socrii mei sunt amenintati de o vecina ca va veni cu politia sa le darame o magazie si un cotet de porci pentru ca nu sunt construite la o distanta de 1,5 m de ... (vezi toată discuția)