Avand in vedere ca sunt mama, ca am toate conditiile necesare ca sa-mi cresc copilul(venituri materiale, casa, deci il pot intretine), ca am demonstrat, castigand un proces de ordonanta, ca tatal copilului meu a fost neglijent cu acesta( copilul a stat la el si de fiecare data il gaseam bolnav, murdar, neimbracat cum trebuie etc), si totodata, luand in considerare ca acestuia nu-i place sa munceasca, ca a fost intretinut de parinti pana la o varsta inaintata( aproape 30 de ani, iar de angajat s.a angajat numai ca sa dea bine la proces, ca in loc sa munceasca vindea sau amaneta lucruri), ca e consumator de alcool, ca e o fire agresiva, ca are cazierul patat( a fost condamnat la cativa ani cu suspendare) ce program de vizita poate obtine tatal? Avand in vedere circumstantele si faptul ca fiul meu este mic( 1 an si jumatate), si clar ca l.ar afecta daca ar sta foarte mult la tatal sau, ce ar putea obtine el si ce as putea obtine eu?
Si alta intrebare: odata ce domiciliul se stabileste la mine, el va fi nevoit sa accepte programul propus de mine?
Nu, chiar daca copilul va fi la dumneavoastra, tatal nu va fi silit sa aiba programul impus de dumneavoastra.
Probabil va avea variant clasica, un week-end la 2 saptamani, concedii si asa mai departe.
Avand in vedere varsta copilului dar si faptul ca sustineti ca tatal este o fire agresiva si neglijenta, puteti sa solicitati un program de vizita restrans (cateva ore sambata, o data la doua saptamani). Pentru aceasta, trebuie sa veniti cu martori dar si cu dovezi care sa probeze faptul ca tatal nu se ocupa cum trebuie de copil, ca e agresiv, alcoolic, etc.
Va puteti intelege cu tatal copilului asupra unui program. Sau nu. Daca nu, in principiu se poate ajunge ca instanta sa stabileasca un program in functie de cererile fiecaruia. Dvs v-ati gandit deja ce program propuneti? Cum ar suna acesta?
Ganditi-va la un program in etape: 2 ore in fiecare sambata (de la x la y ) pana la ziua-luna-anul, apoi 4 ore in fiecare sambata ( de la ora la ora) pana la ziua-luna-anul, etc .... pana la o varsta a copilului de la care isi va petrece 2 we pe luna cu tatal (presupunand ca tatal va veni la program).
Vedeti ce cere tatal si depuneti apoi propunerea dvs.
Procesele astea nu sunt despre ce castigati dvs si ce castiga tatal ci despre ce pierde copilul. Si ar trebui sa piarda cat mai putin. Hotararea va fi in functie de ce a cerut el si de ce ati cerut dvs, corelat cu ce ar fi mai putin rau pentru copil.
Faptul ca ati castigat o ordonanta nu prea demonstreaza nimic. Nici nu aveti nimic de demonstrat. Cand stabiliti programul de relatii al copilului cu tatal nu aveti nimic de demonstrat privitor la dvs. E vorba despre copil si tata.
Vizitare minor
martha69
In urma divortului pronuntat in urma cu un an, minorul atunci in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei. Dupa cateva luni de zile tatal inainteaza o actiune ... (vezi toată discuția)